La corporació aprova per unanimitat declarar a Sagunt ciutat acollidora de refugiats

En el ple que es va celebrar ahir en l'Ajuntament de Sagunt, tots els grups polítics van votar a favor de la declaració que proposava nomenar a Sagunt com a ciutat acollidora

  Guillermo Sampedro (Esquerra Unida)
 
Sagunt ja es considera ciutat acollidora de refugiats, ja que així es va decidir en el ple que va tenir lloc ahir en l'Ajuntament de Sagunt, en el qual tots els partits polítics van votar a favor d'esta declaració institucional conjunta.

Davant la necessitat de prendre constància del problema i poder afrontar així el drama que pateixen centenars de milers de persones, en el ple d'ahir va haver-hi consens entre l'Equip de Govern, format pel tripartit (Compromís, Esquerra unida i ADN Morvedre) i la resta de grups polítics (Partit Popular, Iniciativa Porteña, Partit Socialista del País Valencià i Ciutadans), de manera que la proposta inicial és ja una realitat que pretén dur-se a terme aplicant diverses mesures.

Així doncs, l'Ajuntament de Sagunt exigeix, d'una banda a la Unió Europea i als seus Estats Membres, que es desenvolupe una nova política d'asil i migració que prioritze a les persones i als drets humans. Per la seua banda, l'Ajuntament es disposa a ajudar i acollir com a ciutat refugie a persones que fugen de la guerra i la persecució en els seus països i sol·liciten asil en la Unió Europea. Per a açò, proposa la creació d'un grup de treball entre els serveis socials municipals, tals com la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) o Creu Roja. Des de l'Ajuntament s'han d'establir, a més, les mesures necessàries per a poder acollir a persones en el municipi, així com preparar llocs d'acolliment, ja siguen aquests propietat de l'Ajuntament o mitjançant famílies d'acolliment. 


 

  Mónica Caparrós (Esquerra Unida)
 
Durant este any, més de 350.000 persones s'han vist obligades a fugir dels seus països i creuar el Mediterrani fins a arribar a Europa. D'aquestes, més de 2.500 han mort durant la travessia, segons dades aportades per l'ONU. L'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) afig que aquests conflictes han provocat un rècord de 59 milions de refugiats i desplaçats interns, superant per primera vegada les xifres de la Segona Guerra Mundial. Per açò, l'Ajuntament de Sagunt no queda impassible davant aquesta catàstrofe humana i es mostra partidari de donar solució a aquest problema treballant a nivell local, tal com han fet ja altres ajuntaments com els de València, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Sabadell.