La cultura i l'esport uneixen a Sagunt amb Bulgària

15 joves esportistes han visitat l'Ajuntament dins de les activitats del programa Erasmus Plus

 

Les delegacions d'Esport i Cultura de l'Ajuntament de Sagunt uneixen durant 21 dies a Sagunt amb Bulgària. En el matí del divendres 25, 15 joves, entre ells 5 judocas i 10 lluitadors de lliure olímpica, acompanyats per 2 entrenadors i 2 professors, han visitat el Consistori a manera d'agraïment.

 

Els 15 esportistes, d'entre 17 i 19 anys, desenvolupen activitats sota el lema “L'esport és el meu futur treball”. Entrenaments de judo, lluita i sambo són els que perfeccionen juntament amb el Club de Lluita Camp de Morvedre, tal com van fer fa uns dies en les instal·lacions de Judo Canet i també en el Club Quart de Poblet.

 

A més de les pràctiques esportives, també estan gaudint de jornades culturals de la mà de Saguntum Civitas, amb una visita al teatre romà i una ruta turística amb tren. El president del Club de Lluita Camp de Morvedre, Juan Carlos Morte, destaca la intenció de “aprofitar que la romanització ha cridat a l'esport per a afavorir la unió amb la cultura”.

 

Des del consistori, el regidor d'Esport, Guillermo Sampedro, afirma que Sagunt és “una ciutat amb, possiblement, el major nombre d'esportistes de la província, a més de tenir dues dels millors clubs de lluita”. Per part del regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, desitja que l'esport “també forme part de Sagunt com a valor afegit al Patrimoni de la Humanitat de la Unesco”.

 

L'alcalde, Quico Fernández, també ha assistit a l'acte en el saló de Plens per a donar-los la benvinguda durant un acte en el qual es van repartir bons desitjos. Des de la delegació búlgara també van ser bones paraules d'agraïment per part de l'entrenador i de les professores assistents i no va faltar la invitació a Bulgària, concretament a Sliven, d'on provenen els convidats.

 

Com a colofó final, el dissabte 3 de desembre hi haurà un torneig triangular amb els tres clubs en el Pavelló Internuclis.