La delegació d'Esports ofereix un taller de marxa nòrdica

Els majors de 16 anys que vulguen participar han d'estar inscrits en alguna de les activitats de l'àrea d'Activitat Física i Salut i enviar un email abans del 31 de març
Imagen 1
 
L'àrea d'Activitat Física i Salut de la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ofereix un taller de marxa nòrdica que es desenvoluparà els dies 8, 11, 15 i 18 d'abril en el bulevard de l'avinguda Agermanats (nord del Palància). Els majors de 16 anys que vulguen aprendre a caminar amb bastons de marxa nòrdica i busquen fer aquesta activitat física que compta amb nombrosos beneficis, han d'estar inscrits en el tercer trimestre d'alguna de les activitats d'aquesta àrea i enviar un email abans del 31 de març a actividadfisica@aytosagunto.es . És imprescindible que porten els seus bastons, específics per a la marxa, a més de roba i calçat adequat per a caminar.
 
Concretament l'activitat tindrà lloc el divendres 8 d'abril a partir de les 19.30 hores; el divendres dia 15 a les 18.00 hores; i els dilluns 11 i 18 d'abril, a partir de les 18.30 hores. 
 
L'àrea d'Activitat Física i Salut, ofereix també altres activitats com: aerostep, tonificació estiraments, gimnàstica integral, control gim, i pump, etc. 
 
Des de l'àrea d'Activitat Física i Salut insisteixen que la marxa nòrdica és un esport adequat para quasi tothom, ja que es tracta d'una activitat suau i que es pot adaptar a les exigències, capacitats i edat de tots els seus participants. Caminar és l'exercici bàsic que tots els professionals de la salut recomanen per a mantenir una vida sana i activa, i la marxa nòrdica es basa en el mateix que caminar, però amb l'ajuda d'uns bastons especials.
 
Dins dels beneficis per a la salut de la marxa nòrdica, un estudi publicat per l'Institut alemany de Biomecànica, en Bad Sasendorf, destaca que es tracta d'un exercici aeròbic, per la qual cosa ajuda a treballar el sistema cardiovascular i la capacitat respiratòria i a prevenir o controlar diferents malalties com la diabetis tipus 2 i hipertensió arterial. A diferència del running o el jogging, la marxa nòrdica no és agressiva per a turmells, genolls o esquena ja que no se salta en caminar. Amb la realització d'aquest exercici es treballa tant el tren superior com el tren inferior, per la qual cosa és un esport bastant complet. La marxa nòrdica és ideal per a les persones que volen perdre pes, ja que crema moltes més calories que amb l'exercici que es fa en caminar simplement. En aquest sentit, un home crema unes 600 quilocalories si la practica a una velocitat de 6,5 km/hora, i una dona al voltant de 450 quilocalories a la mateixa velocitat. Com qualsevol altra activitat física, ajuda a alliberar endorfines i, per tant, produeix una sensació de benestar. A més, la caminada nòrdica ajuda a combatre l'estrès i aporta una millor oxigenació al cervell, augmentant, d'aquesta manera, la capacitat cerebral i totes les activitats relacionades amb ella.