La delegació d'Esports organitza dos tallers gratuïts de marxa nòrdica

Els tallers seran els dimarts 8, 22 i 29 de novembre a Sagunt i els divendres 11 i 25 de novembre i el divendres 2 de desembre al Port de Sagunt


 

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt amb la colaboración de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) organitzen de nou dos tallers d'aprenentatge gratuïts sobre la marxa nòrdica. Aquests tallers es realitzaran a Sagunt els dimarts 8, 22 i 29 de novembre en la rotonda del monòlit i els divendres 11 i 25 de novembre i 2 de desembre en el pavelló José Veral del Port de Sagunt, de 18:15 h. a 20:30 h. En ells s'ensenyarà als assistents majors de 16 anys a com utilitzar els bastons, amb agarre i tacs, entre altres coses.

Les places són limitades per la qual cosa cal inscriure's a través del correu electrònic de la delegació d'esports (actividadfisica@aytosagunt.es), telefonant al telèfon de l'ajuntament (962655858) o en el mateix consistori. 

Des de l'any passat la marxa nòrdica està inclosa en l'oferta municipal de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt i des de llavors la delegació ja ha organitzat diferents tallers sobre aquesta activitat amb èxit d'assistents. Com a novetat, en aquesta ocasió els tallers finalitzaran amb una eixida dissabte 10 de desembre, la informació de la qual es donarà a conèixer més endavant.

La marxa nòrdica és una activitat saludable la qual no es tracta solament de caminar amb bastons, sino que va més enllà. És a dir, requereix d'una tècnica especial que permet mobilitzar el tren superior (escàpules, muscles, etc.) i augmentar la freqüència cardíaca i, per tant, el consum de calories, com en altres activitats similars, com córrer o muntar amb bicicleta.

Nascuda a Noruega a principis del segle XX, l'objectiu de la marxa nòrdica és el de millorar la condició física per a poder arribar a l'hivern en un estat físic òptim, per eixe motiu normalment es practica en els mesos de tardor, però també a la primavera. Amb ella es treballa el 90% de la musculatura del cos, especialment les cames, glutis, bessons, esquena i pit. També millora el to muscular, amb el que s'aconsegueix modelar el cos; incrementa el desgast de greixos fins a un 80%; crema un 10% més de les calories que es cremarien normalment; millora la capacitat cardiovascular i la oxigenació; i el fet de recolzar-se sobre bastons redueix la pressió sobre els genolls. En general, practicar la marxa nòrdica millora la mobilitat del coll i la part superior de la columna i enforteix l'esquena i els braços.