La delegació d'Esports organitza set activitats dins del programa Alternatura

Les novetats d'enguany són la travessia de la ruta del formatge d’Idiazabal i el coasteering, una activitat que combina senderisme, natació, salts i escalada
 
Imatge de la presentació de la temporada Alternatura primavera-estiu
  
Senderisme al resguard de paratges naturals de gran bellesa, excursions entre mar i muntanya, caiac, snorkel, travessies d'alta muntanya i fins i tot una “ruta del formatge”… Aquestes són algunes de les activitats programades per a la temporada primavera-estiu 2015 “d’Alternatura”, una iniciativa d'oci a l'aire lliure que organitzen les delegacions d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Sagunt i que torna a partir d'abril.
 
La delegada d'Esports, Tania Ortiz; la delegada de Joventut, Davinia Bono; i els tècnics municipals van presentar aquesta iniciativa en el Casal Jove de Port de Sagunt. L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i l'edil Paco Villar van tancar l'acte al que van acudir aproximadament vuitanta persones. 
 
La delegada d'Esports, Tania Ortiz, ha destacat: “Les activitats que s'organitzen a través d’Alternatura són sempre un èxit assegurat, i açò és així perquè l'organització és excel·lent i perquè ofereix una gran varietat apta per a tots els públics. Ara aprofiten l'arribada del bon temps per a incloure les activitats amb aigua, la qual cosa fa que la programació primavera-estiu siga encara més completa i atractiva”. 
 
Les novetats de la programació d'enguany són el “coasteering”, una excursió que es realitzarà el 28 de juny en la costa en la qual es combinen senderisme, natació, salts i escalada. Una altra de les activitats a destacar és la “ruta del formatge d’Idiazabal”, una travessia d'iniciació de sis etapes que tindrà lloc del 6 al 12 de juliol per l'interior de Guipuzkoa, majoritàriament per la Serra d'Aralar. 
 
A més, per al 26 d'abril està previst realitzar una eixida per “quatre pics de la Sierra Calderona”. El 10 de maig serà el torn del Penyagolosa i el 23 de maig els amants de la naturalesa podran gaudir de fer caiac en el riu Cabriel. Per al 6 de juny s'ha programat una excursió per a fer snorkel en el parc natural de les illes Columbretes, una oportunitat única per a gaudir d'aquest entorn únic. Així mateix, del 23 al 26 juliol s'ha organitzat una travessia d'alta muntanya per Benasque que es coneix com la “ruta dels tresmils”. 

Aquells que estiguen interessats a participar en alguna de les activitats, podran reservar la seua plaça en la pàgina Web de l'Ajuntament de Sagunt. Els terminis s'obriran els dijous de la setmana anterior a les eixides, a partir de les 22 hores. Les eixides de més d'un dia (la travessia d'iniciació i la travessia d'alta muntanya) s'hauran de reservar enviant un correu electrònic i els interessats ja poden fer-ho. També existeix la possibilitat de rebre més informació per aquesta via sol·licitant-ho a t.ferri@aytosagunto.es, a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Sagunt o en la pàgina de Alternatura de la xarxa social Facebook. 
 
Cal destacar que per a aquesta temporada 2014/2015 s'ha organitzat el VII Concurs Fotonatur@ en el qual podrà participar qualsevol persona que realitze una eixida de Alternatura durant la temporada. Les fotos s'enviaran a t.ferri@aytosagunto.es i el termini per a fer-ho finalitzarà el 31 de juliol de 2015.
 
 

Serra Calderona

 

 Illes Columbretes
 
 Serra d'Aralar
 
Coasteering