La delegació d'Igualtat programa activitats per als més xicotets aquest dissabte en la Glorieta

Les activitats que començaran a partir de les 11:30 hores tenen com a objectiu fomentar valors igualitaris entre xiquets i xiquetes
Imagen 1
La delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha programat per al dissabte 7 de març activitats per a xiquets i xiquetes amb la finalitat de fomentar valors igualitaris entre els més xicotets. Les activitats, incloses en la programació de el “8 de març, dia internacional dels dones”, començaran a partir de les 11:30 hores en el Terraet de la Glorieta de Sagunt.

La regidora delegada d'Igualtat, Davinia Bono, ha animat “a pares i mares a acompanyar als seus fills a aquestes activitats perquè aprenguen valors igualitaris i gaudisquen d'un matí lúdic jugant amb xiquets i xiquetes de la seua edat”. A més Bono ha convidat “a tots la ciutadania a contemplar l'exposició de dibuixos que l'alumnat de primària han realitzat amb temàtica igualitària”.

A partir de les 11:30 hores i fins a les 13.30 hores els xiquets podran gaudir de la “Igualtat en joc”, dinàmiques per a fomentar valors igualitaris entre els xicotets, d'entre 4 i 11 anys, mitjançant els jocs i joguets seleccionats. Amb aquesta activitat tenen l'ocasió de reflexionar conjuntament sobre la importància de la igualtat de gènere des de la infància. L'objectiu d'aquesta campanya és la sensibilització d'adults, xiquets i xiquetes per un joc no sexista. Respectant les seues preferències personals i les seues habilitats individuals, els joguets poden ser usats pels dos sexes per igual ja que és important fomentar l'accessibilitat en tota classe de jocs i joguets per xiquetes i xiquets per igual per a evitar la desigualtat i prevenir la discriminació.

D'altra banda, a partir de les 13:30 hores tindrà lloc l'exposició de dibuixos i lliurament de premis del concurs de dibuix realitzat per l'alumnat dels centres de primària que la seua temàtica és: “Per un municipi més igualitari: què podem fer a casa perquè els xics i xiques siguem iguals”.

Les activitats formatives han consistit en tallers realitzats en 6º de Primària en onze col·legis de la localitat. S'ha treballat la igualtat partint de situacions que poden trobar en la seua vida quotidiana, realitzades en l'àmbit laboral , lingüístic i domèstic. Arran d'aquesta activitat s'ha realitzat el concurs de dibuix en el qual han participat al voltant de 3.000 alumnes de tot el Cicle de Primària, amb el lema citat anteriorment. S'han seleccionat dos dibuixos per cada curs, un guanyador i un finalista, és a dir, 12 dibuixos seleccionats en total. Tots ells rebran un premi donat per alguns comerços locals que han col·laborat desinteressadament en aquesta iniciativa.