La delegació de Cultura ofereix per a aquesta primavera una programació variada, de qualitat i amb presència local

Teatre, cinema, música, exposicions i variades iniciatives formen la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt
Imagen 1
Representacions teatrals, cicles cinematogràfics, espectacles per a xiquets, actuacions musicals, exposicions i el tradicional cicle de música sacra “Sagunt in Excelsis” completen la variada i atractiva programació que ofereix per a aquesta primavera la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora delegada del qual és Maribel Sáez.

La programació va ser presentada per l'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la delegada de Presidència, Tania Ortiz, al costat dels grups i companyies que formen la mateixa.
  Sagunt in Excelsis
 
Abril serà el mes de la música sacra, ja que el nostre municipi podrà tornar a gaudir d'una nova edició del cicle “Sagunt in Excelsis”. Es tracta d'una cita obligada per als amants del gènere clàssic que, a més d'emocionar-se amb les peces interpretades per diverses formacions especialitzades, podran conèixer les esglésies i ermites del casc històric sagunti, que seran el marc incomparable dels concerts. És el cas de l'Ermita de la Sang, l'Església del Bon Succés o l'Església del Salvador. Les actuacions es realitzaran en la capella de la Residència Verge del Carme. El cicle “Sagunt in Excelsis” va començar el dia 22 i finalitzarà el pròxim 31. Aquesta onzena edició inclou quatre concerts i ve caracteritzada per una diversitat de propostes, que s'emmarquen sota un denominador comú: la cerca d'un cert equilibri entre la considerada “música sagrada” i la “música profana”. El programa Victoria a doble cor, la Messe de minuit de Charpentier i un monogràfic sobre la Missa de Paròdia protagonitzaran “Sagunt in Excelsis” enguany.

Programació estable de teatre

Dins de la programació estable de teatre són d'especial rellevància aquesta temporada la companyia local Nobel Teatre, que sorprendrà al públic amb l'obra “Zambra de l'esperança”. També hi haurà espai en la programació per a les associacions culturals locals, com és el cas del grup de teatre de l'Associació Cultual Falla Plaza Rodrigo que presentarà al maig el musical “Quiero tener tu presencia”. Com és habitual, entre els mesos de maig i juny, prestigioses companyies valencianes i nacionals es pujaran als escenaris municipals per a interpretar diverses obres. És el cas de la formació Arden Producciones, amb “Matar al rei”; Ballet de la Generalitat Valenciana, amb “Jardí tancat”; Teatre Micalet, amb “Ser o no res”; Desluthiers, amb “Conserva...2” o Grupo Helios, amb “Persas”. Totes aquestes obres podran gaudir-se en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt.

Música

Quant a la música, a l'abril hi haurà una audició de la Banda de la Unió Musical Porteña que tindrà lloc en el Teatre de Begoña. Al maig, VLC Big Band i Arantxa Domíngez delectaran als afeccionats al jazz amb el seu talent. Durant la temporada també actuarà el Cor de la Unió Musical Porteña; audicions escolars que interpretaran “Els 7 magnífics, el musical”; Orquestra de Cambra de Colònia amb “Les quatre estacions de Vivaldi”; Hirundo Maris amb “Cants del sud i del nord”; i, finalment, l'Orquestra Lira Saguntina, dirigida per David Gómez; i la Big Band de la Unió Musical Porteña, dirigida per Pascual Trenco. Aquestes actuacions tindran lloc en la Casa Municipal de Cultura, l'Auditori Joaquín Rodrigo i el Centre Cultural Mario Monreal i el Teatre de Begoña.

“Diumenges de cinema”

Durant els mesos de la primavera continuarà en el Centre Cultural Mario Monreal una nova i atractiva proposta cultural que té com a protagonista al cinema. La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat la projecció d'un conjunt de pel·lícules de forma totalment gratuïta en aquest espai municipal per als mesos d'abril, maig i juny. Concretament, un cicle “Musical biogràfic”. Les pel·lícules que podran veure's pròximament són: “Copying Beethoven”, “Passions privades d'una dona”, “Backbeat”, “Farinelli, Il Cadastre”, i “Gran bola de foc”. 
Campanya escolar “Anem al Teatre 2015”

L'objectiu de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt amb la campanya “Anem al Teatre 2015” és assentar una programació de teatre infantil i juvenil anual i de caràcter estable, que arribe a tots els alumnes dels col·legis i instituts. Per açò, a l'abril i maig s'oferirà per als joves a partir de 13 anys “L’Origen dels espècies 2.0”, de la companyia Crit. A més, els xiquets de 3 a 12 anys podran gaudir de “Barrets”, de Rodamons Teatre; i els que tenen entre 6 a 12 anys podran veure “El Somni de Julio Verne”, de JM Gestió Teatral. Les representacions tindran lloc en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt. 

Exposicions

A l'abril comencen ja les exposicions amb la mostra “Obertures”, de la Tira de Dons, i amb “Història del Còmic”, de Lamberto Ortiz. A partir de maig, podrà gaudir-se l'exposició “Interiors” d'Alexis Hernández. Les tres podran veure's en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt. En el Centre Cívic (Antic Sanatori) podran visitar-se dues exposicions més. A l'abril i maig , “Modelisme Naval”; i al juny la mostra organitzada per la “Associació contra el càncer de mama (ANUCANMA)”.