La delegació de Cultura oferirà aquest dissabte un concert de l'Orquestra Filarmonia de Càmera de Colònia

L'actuació tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt a partir de les 20 hores


La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez, oferirà aquest dissabte, 11 d'abril, un concert de l'Orquestra Filarmonia de Càmera de Colònia, que tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, a partir de les 20 hores. El públic podrà gaudir d'aquesta actuació en la qual s'interpretaran obres de Vivaldi, Rossini, Boccherini i Sarasate per un preu d'entrada de set euros. 

L'orquestra va ser fundada en el 2003 en Colònia, ciutat famosa internacionalment pel seu conservatori i els seus professors de música. Concretament, són més de 100 músics els que actuen en diverses formacions de l'orquestra. Després d'una minuciosa selecció, es van compondre els nombrosos conjunts, des de l'orquestra de cambra fins a l'orquestra simfònica, i, després d'intensius assajos, van començar les gires i l'aventura musical. 

Paral·lelament, la seua gira mundial 2010/2011 va portar a l'orquestra a Nova Zelanda, Austràlia, Espanya, Gran Bretanya i a través de tota Alemanya. Durant les preparacions, es presta especial atenció a la selecció de les obres i els solistes. La Filharmònica de Càmera li dóna a cadascun dels seus músics la possibilitat de presentar-se com a solista i la seua màxima és que el repertori que toquen es
componga de les més selectes obres. L'especial atractiu del seu programa consisteix en la combinació d'obres populars amb altres menys conegudes de diverses èpoques musicals. Es tracta d'una mescla que ofereix a l'espectador una gran diversitat. En definitiva, el seu objectiu principal és entusiasmar i promoure la música clàssica per tot el món.

Un dels solistes serà Sergey
Didorenko, al violí. Va nàixer en Dnjepropetrovsk, Ucraïna, en 1967, en el si d'una família de violinistes i començà els seus estudis musicals l'escola de música local. Amb onze anys, va debutar amb l'orquestra simfònica de la seua localitat i, amb catorze, va viatjar com a xiquet prodigi a Moscou, on va estudiar de 1981 a 1985 en el conservatori de Tchaikowsky, Allí va finalitzar els seus estudis amb esment especial. Posteriorment, va tocar en diverses orquestres de cambra i va ser director d'orquestra de cinema a Rússia. En 1999 va decidir viatjar a Alemanya, al mateix temps que va publicar un assaig filosòfic sobre Wladimir Solowjew i va començar a lliurar-se de forma intensiva al gènere del Jazz. En la seua orquestra “ Fünf Jahreszeiten”, que va aconseguir una gran popularitat a Alemanya, va portar al màxim nivell la seua combinació de la música clàssica i el Jazz. La seua obra més coneguda és “Grooving Carmen” amb temes de Georges Bizet, que es va presentar en el Bayerischer Rundfunk (radiodifusió de Baviera) i en el Bayerisches Musikfestival (festival de música de Baviera) amb molt èxit. Sergey Didorenko és solista habitual de l'Orquestra de cambra Filarmonía de Colònia i actua com a músic clàssic i de jazz en els principals escenaris de tot el món.

Un altre dels solistes serà Adam Solta, a la guitarra. Va nàixer en 1985 en
Chomutov (República Txeca) i a l'edat de 8 anys obté les seues primeres lliçons de guitarra clàssica. De 2000 a 2005 va estudiar amb Peter i Anna Saidl Lauterbachova-Hronova en el Conservatori de Pardubice, República Txeca. En els anys 2005-2011 va prosseguir els seus estudis amb el professor Thomas Offermann en l'Acadèmia de Música i Teatre de Rostock. En 2011 va preparar el seu grau de mestratge amb el professor Johannes Monno en l'Acadèmia de Música i Arts Escèniques de Stuttgart. Ha collit diversos premis i, des de l'any 2006, col·labora amb el violinista Ernesto Martínez, membre del programa de violí " Yehudi Menuhin Live Music Now" amb enregistraments per a la ràdio alemanya “NDR Kultur”, tant en música de cambra com a solista. Durant els anys 2007 i 2008 va obtenir una beca del fons txec/alemany.

El programa que interpretaran és el següent:
Part I
 
Antonio Vivaldi (1678-1741)
LAS CUATRO ESTACIONES RV 269
Cuatre concerts per a violí i orquestra
 
La Primavera
Allegro - Largo - Allegro