La delegació de Cultura oferirà aquest divendres el ballet “Jardí Tancat” de l'internacional ballarí i coreògraf Nacho Duato

El Ballet de la Generalitat Valenciana interpretarà en la Casa Municipal de Cultura la primera coreografia creada per Duato amb música de María del Mar Bonet
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt oferirà l'actuació “Jardí Tancat”, coreografiada pel ballarí valencià Nacho Duato i executada pel Ballet de la Generalitat Valenciana, que tindrà lloc aquest divendres, 8 de maig, a les 22.30 hores, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. 
 
La regidora de Cultura, Maribel Sáez, ha destacat: “Aquest divendres els nostres veïns, especialment els afeccionats a la dansa, tenen l'oportunitat de disfrutar de la primera creació del valencià Nacho Duato, una figura de gran rellevància en el món de la dansa i la cultura nacional i internacional. A més, la coreografia l'executen els ballarins del Ballet de la Generalitat Valenciana”. 
 
“Jardí Tancat” és la primera coreografia que va compondre Duato en la seua trajectòria professional. La va crear i va estrenar en 1983 mentre ballava per a el “Nederlands Dans Theater” i ja en eixe moment va ser guardonada amb l'I Premi del Concurs Internacional de Colònia (Alemanya). Cal destacar que el repartiment de tres duos ofereix al coreògraf suficients possibilitats per a expressar estats d'ànim, ja siga pel conjunt de ballarins, per duos o individualment. 
 
Un dels al·licients de l'espectacle és la música, que és un enregistrament dels textos interpretats en valencià per la cantautora mallorquina María del Mar Bonet. Es tracta de composicions populars centenàries a les quals la cantant ha posat música. Són cants de treball de la terra i el mar en els quals la veu de la cantant pregona tant la duresa del treball com les penes amoroses. 
 
L'actuació és per a tots els públics i podrà veure's per un preu de set euros.