La delegació de Cultura oferirà aquest divendres l'obra “Matar al Rey” de Arden Teatro

La representació podrà veure's a partir de les 22.30 hores en la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt
 

 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez, oferirà aquest divendres, 17 d'abril, a partir de les 22.30 hores, l'obra de teatre “Matar al Rey” de la companyia Arden Teatro sota la direcció de Chema Cardeña. La representació, que és per a tots els públics, podrà veure's en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt per un preu d'entrada set euros.
 
“Matar al Rey” és una obra que aprofundeix en la cara oculta de la història d'Espanya, en un moment replet d'ombres, tensió social i ànsia de poder. És un thriller medieval que té lloc en la Castella del segle XV. La trama comença quan mor el rei Enrique IV sense cap senyal, símptoma o malestar que haguera ajudat a predir el seu fatal desenllaç. No obstant açò, malgrat tot, molts desitjaven la seua mort. Les sospites comencen a recaure sobre les persones més properes al monarca: la seua germana, la futura reina Isabel la Catòlica; la seua dona, la reina Juana; el seu antic privat, Don Beltrán de la Cova; i l'enigmàtic jueu, Jacob. Els interessos de cadascun d'ells, les intrigues i la misteriosa vida del rei dificulten esbrinar la veritat. Qui va assassinar al rei Enrique?
 
Segons assenyalen des de Arden Producciones, aquesta és la seua creació número vint-i-tres. Des dels seus inicis i al llarg dels seus vint anys de trajectòria, la companyia ha posat sobre l'escenari personatges i situacions històriques per a parlar del present i del seu paral·lelisme amb fets ocorreguts segles arrere. En definitiva, es tracta de la història i els seus artífexs revisats, ficcionats o recreats, amb tot el rigor, la passió i el respecte que l'autor, Chema Cardeña, imprimeix en els seus textos. El repartiment està format pels actors: Juan Carlos Garés, Chema Cardeña, Iria Márquez, Jaime Vicedo i Rosa López, natural del nostre municipi. Cal destacar que l'obra ha sigut aclamada per la crítica nacional.