La delegació de Cultura oferirà aquest divendres l'obra “Nosotros no nos mataremos con pistolas” de Wichita CO i Tabula Rasa

La representació podrà veure's a partir de les 22.30 hores en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez, oferirà aquest divendres, 13 de març, a les 22.30 hores, la representació teatral “Nosotros no nos mataremos con pistolas” de les companyies Wichita CO i Tabula Rasa. L'obra podrà veure's en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i el seu director, Víctor Sánchez, de la companyia Wichita CO, és de la localitat.
 
Segons afirmen des de les companyies valencianes Wichita CO i Tabula Rasa, la representació és d'actualitat ja que reflexiona sobre la generació dels nascuts en els vuitanta, els anomenats millennial, que van créixer com a futures grans promeses per a les seues famílies, educats en l'èxit professional i l'individualisme, formats des del col·legi en els valors de l'empresa, nascuts en el final de la història, amb tots els ideals morts, totes les utopies acabades, fills del neoliberalisme… joves que intenten eixir de la precarietat i la incertesa. Es tracta d'una obra, també, profundament mediterrània que parla de la necessitat de tornar arrere, als orígens, i d'ordenar la casa primer per a poder continuar.
 
Concretament, l'obra explica una història que comença el 16 de juliol, el dia de la Verge del Carmen. Hi ha una reunió de vells amics en un poble amb mar. Fa temps que no es veuen, encara que no saben per què van deixar de trobar-se. El poble sencer es prepara per als festejos, però no és l'única efemèride del dia. No obstant això, cap amic vol recordar-la. Hi ha un menjar que acaba en una altra cosa i molts records, alguns enverinats. El dia avança i alguns tenen l'esperança que la reunió puga arreglar les seues vides. La nit els caurà intentant recuperar tot el temps perdut…
 
Els intèrprets són: Román Méndez de Hevia, Laura Romero, Lara Salvador, Bruno Tamarit i Silvia Valero. El director i escriptor és Víctor Sánchez Rodríguez. Cal destacar que l'obra es representarà en castellà, és per a tots els públics i podrà veure's per un preu de set euros.