La delegació de Cultura organitza el concert del trio Besarabia per a aquest divendres

L'actuació tindrà lloc a les 20 hores en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt
Imagen 1
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez, organitza el concert del trio “Besarabia”, que tindrà lloc aquest divendres, 6 de març, a les 20 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt

Es tracta d'un trio de música balcànica i klezmer que aconsegueix transmetre al públic un paisatge sonor on habiten diferents cultures i tradicions. L'agrupació musical ofereix una recopilació de danses búlgares i macedònies, composicions originals que naveguen per Turquia o Creta fins al Magrib. Besarabia proposa un viatge sense límits, més enllà de les diferències, només inspirat en el so de la música de les diferents cultures que han passat al llarg dels segles per la península balcànica.

Besarabia naix de la complicitat que va sorgir en 2013 entre Eva, Heidi i Jaume. Els seus concerts consten d'una recopilació de danses i composicions tradicionals acompanyades d'acurats arranjaments que aconsegueixen transportar al públic, que mai deixa de sorprendre's de la particular posada en escena que ofereix el grup en directe. Besarabia compta amb una curta però intensa trajectòria, ja que han realitzat nombrosos concerts en locals, sales i festivals dins i fora de València, entre els quals destaca el festival “Espai Mediterrani” del MUVIM en 2014, el mateix any en el qual el grup publica un primer disc de sis cançons que serveix d'aperitiu del que serà el primer treball d'estudi, ja en procés de producció.

El programa que interpretaran és el següent:
 
1.- Cocek (trad. klezmer).

2.- Sandansko (trad. búlgara).

3.- Uskudar (trad. balcànica).

4.- Lazarsko Horo + Cetvorno Sopsko Horo (danses búlgares).

5.- Doyna Besarabia + Der gasn nign + Galitsianer lentsl (klezmer).

6. - Makedonsko Devojce (Macedònia) + Bukoviner freylekhs (klezmer).

7.- Naz Bari + Memberi (trad. turca).

8.- Mori shej (nana zíngara hongaresa).

9.- Gankino Horo (danza búlgara).

10.- Arab dance
 + Autumn in Prague.

11.- Pera stous per a Kambous (dansa grega).

12.- Freylekhs (klezmer).

13.- Bun il vinul ghiurghiuliu (trad. romanesa).