La delegació de Cultura presenta la nova programació trimestral d'hivern

Destaca el concert Granados vs Falla amb dramatització d'Emilio Gutiérrez Caba i la projecció de Nosferatu amb actuació de piano en directe


La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt prepara una nova programació trimestral d'hivern entre la qual destaca el concert Granados vs Falla amb dramatització d'Emilio Gutiérrez Caba. A més, en el Centre Cultural Mario Monreal es projectarà la pel·lícula Nosferatu amb música en directe del pianista Jordi Sabatés. Aquests i molts altres actes i exposicions conformen la programació trimestral de cultura per a l'hivern de 2017.
 

Segons el regidor de Clutura, José Manuel Tarazona, és “una programació molt completa on tindrem la presència de companyies de primer nivell, tant nacionals com a internacionals, a més dels espectacles teatrals de El Rey i Vània, amb Alberto Sanjuán i Carles Alfaro. A més, recolzem a les nostres companyies teatrals amb nou espectacles, com els que oferiran Ars Dementia i Pezenelagua”.
 
A més, “comptarem amb el Cor Almudàfer i A Cau d’Orella”, destaca el regidor, “i per descomptat no podia faltar Hongaresa Teatre amb Ultramarins. Cal dir que aquest és el segon any que fem a Sagunt la MICE, la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, on farem un homenatge a Rosaria Omaggio, protagonista de El virgo de Visanteta, una autèntica diva”.
 
“En música és molt important recordar que anem a recuperar el festival de Tango, que es farà al gener. També comptarem amb la participació d'Emilio Gutiérrez Caba amb el concert que farà conjuntament. Un dels principals plats forts és l'actuació de Miguel Gil i María Arnal, talent jove que actuà amb María del Mar Bonet a Sagunt a Escena aquest estiu”, continua Tarazona.
 
“També volem considerar que en música recuperem el piano de Begonya, d'extraordinària qualitat, amb dues actuacions, i en la qual comptem amb la participació de Anabel García del Castillo, que estarà acompanyada en un concert en el piano de Begonya. És la solista que va interpretar amb violí el passat any, quan celebrarem el 75 aniversari del Concert d'Aranjuez”, recorda el regidor.
 
“A més, volem parlar del cinema en valencià, que es farà com sempre per a adults i per a xiquets. Recordem també que tenim tres locals molt potents per a exposicions i en aquestes sales els nostres artistes també tindran un important protagonisme”, diu Tarazona.
 
“Finalment, comptarem amb el projecte que estem fent de fer música en directe i al costat del cinema amb la pel·lícula Nosferatu, a més de quatre concerts de les nostres bandes, tant la Lira Saguntina com la Unió Musical Porteña”, destaca el regidor.
 
A continuació, destaquem algunes de les moltes ofertes del programa cultural per a gener, febrer i març de 2017.
 
 
Teatre
 
Entre les produccions teatrals es troben El Rey, de la companyia Teatre del Barri i amb l'adreça i actuació d'Alberto Sanjuán. També es representarà l'obra Vània, de l'autor rus Anton Chéjov, a càrrec de Moma Teatre. Ambdues en la Casa Municipal de Cultura.
 
La Companyia Hongaresa de Teatre oferirà l'obra Ultramarins, de Paco Zaroso, i Pezenelagua representarà el clàssic Bodas de Sangre, de Federico García Lorca. Les dues s'oferiran al públic en el Centre Cultural Mario Monreal.
 
 
Música
 
Entre l'oferta musical destaca el concert Granados vs Falla, de Pablo Amorós i dramatitzat per Emilio Gutiérrez Caba, en el Centre Cultural Mario Monreal. El centre també comptarà amb l'actuació de la violinista Lina Tur Bonet, una jove espanyola molt sol·licitada en tota Europa i que s'ha col·locat en l'elit dels músics de la seua generació.
 
També cal destacar la projecció de la pel·lícula Nosferatu amb música en directe de Jordi Sabatés, el cim de l'expressionisme alemany amb l'atmosfera única d'una audició musical en piano, a l'estil de les antigues sales de cinema mut.
 
Els cantants María Arnal i Miquel Gil actuaran en el Mario Monreal, oferint sengles actuacions amb música tradicional i d'uns altres temps en les quals la veu és el principal instrument, acompanyats amb moviments de guitarra.
 
A més, la Lira Saguntina i la Unión Musical Porteña oferiran concerts gratuïts en l'Auditori de Sagunt i el Teatre Begonya.
 
 
Cinema
 
La proposta cinematogràfica alternarà entre ofertes per a adults i per a xiquets. Així, els adults podran gaudir de les projeccions de títols com El Baile de los Vampiros, Mars Attacks!, Benvinguts a Zombieland o Scary Movie 5, entre uns altres. Els més xicotets podran gaudir amb Com Ensinistrar un Drac, Glup o L’Esperit del Bosc, entre uns altres.
 
La MICE. Mostra Internacional de Cinema Educatiu projectarà la pel·lícula Walesa, a man of hope, en el Centre Cultural Mario Monreal, i farà un homenatge a la cineasta, ambaixadora d'UNICEF i presidenta de la Mostra 2017 Rosaria Omaggio.
 
 
Exposicions
 
Entre les exposicions cal destacar Recursos territorials valencians i La ciutat dels dons, ambdues organitzades per la Universitat de València en el Centre Cívic Antic Sanatori.
 
 
Estes i moltes altres ofertes culturals poden consultar-se en l'Agenda Cultural Hivern 2017.