La delegació de Cultura presenta la nova programació trimestral d'hivern

L'agenda destaca per l'increment de l'oferta, la potenciació del valencià en les obres de teatre, la nova secció de literatura Parlem de Llibres i projeccions cinematogràfiques per als més menuts
 
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt prepara una nova programació trimestral d'hivern que destaca per l'increment de l'oferta, la potenciació del valencià en les obres de teatre, la nova secció de literatura Parlem de Llibres i projeccions cinematogràfiques per als més menuts. Així ho ha assenyalat hui el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona. 
 
Tarazona ha indicat: “Hem organitzat espectacles de teatre i música en els dos nuclis de població, amb dos abonaments i també amb especial atenció als espectacles en valencià. A més, reforcem la programació de literatura amb el nou cicle Parlem de Llibres, que comptarà amb autors que escriuen en castellà i valencià. Així mateix, l'Agenda Cultural té noves seccions com: Les nostres agrupacions musicals o Cinema infantil en valencià dins de la programació cinematogràfica, que en el Port de Sagunt es realitzarà a través de la delegació de Joventut en el Casal Jove. Hem augmentat la qualitat general dels espectacles, entre els quals destaca Funamviolistas, un dels millors que actualment estan de gira per Espanya”.
 
Teatre

Quant a la programació teatral, destaca l'obra Mecbeth d’Ornitorrincs, una versió del clàssic de Shakespeare a través de la paròdia i la comèdia musical, amb actors coneguts com Diego Braguinsky, Cristina García o Manuel Ochoa. Els amants de les arts escèniques també podran veure les obres El Crèdit de Maror Produccions, Chefs de Yllana Producciones i El desahucio de Bernarda Alba de Micro Teatre València. A més, la companyia Cilestis, integrada per rostres tan coneguts com Pilar Almería, Empar Canet, Rosana Pastor i Amparo Vayà, presentarà Cinc Actrius lligen Rodoreda. Així mateix, la companyia La Dependent posarà en escena Matant el Temps, interpretada pel famós actor Joan Gadea. 
 
Música

Pel que fa a la programació musical, destaca el premiat espectacle The Funamviolistas, que està considerat un dels millors que en l'actualitat estan de gira per Espanya. 
 
Com ja és tradició, en l'època de Setmana Santa tindrà lloc el cicle de música sacra Sagunt in Excelsis. Concretament, els afeccionats a aquest gènere podran gaudir del talent de la Banda Simfònica de la Lira Saguntina interpretant música processional, així com dels concerts d'Ars Musicorum, del Cor Amystis i del Cor Victoria Musicae. 
 
Els melòmans tindran l'oportunitat de veure a la pianista Clara Peya en la presentació del seu disc Mímulus i a Carles Chiner amb el seu nou projecte Gener. A més, dos músics i la recitadora de Saltej-arts! proposaran un innovador espectacle al costat de la companyia de dansa Anima’s Dance. El gènere del jazz arribarà de la mà de Dolç Tab Jazz.
 
Les agrupacions musicals locals comptaran amb un espai en la programació cultural. Aquest és el cas de l'Orquestra i la Banda del Conservatori Joaquín Rodrigo de Sagunt, la Banda Simfònica de la Lira Saguntina, la Unión Musical Porteña o l'Escola de Música Camp de Morvedre. 
 
Cinema

Per a aquest trimestre s'han programat diversos cicles de cinema en el Centre Cultural Mario Monreal. D'una banda, està el cicle La imatge de la paraula, amb les pel·lícules com: La xarxa social, La edad de la inocencia, En la casa, Ni uno menos, El perfum i El sur. A més, s'ha preparat un cicle de cinema infantil amb els films Harry Potter i el misteri del príncep, Inside Out, del revés i Asterix, la residència dels deus. 
 
Exposicions 

En la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt podran contemplar-se les exposicions Un passeig per La Habana, de Pilar Sampedro; Maquetas de monumentos históricos del Puerto de Sagunto, d'Antonio Martínez; i Emociones, de María Pizarro. En el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt podran veure's les mostres Zacintos, de Clara Salinas; Retrospectiva, de José Enrique Gómez Valverde; i La màgia del teatre, de Juan Francisco Higueras i Bernardo Carrió.
 
Parlem de Llibres
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha recuperat la secció Parlem de Llibres en la programació cultural. Concretament, s'han preparat tres presentacions de llibres que comptaran amb la presència dels seus autors. El periodista i escriptor Fernando Delgado presentarà El arte de contar; Gemma Pasqual, la seua obra L’art d’escriure i llegir; i Anna Moner, Perversions refinades.