La delegació de Cultura presenta la nova programació trimestral de primavera

En l'agenda destaca l'actuació de Raimon, l'obra teatral En busca del Mago de Oz, els cicles musicals i la recuperació del carrer com a espai escènic i musical

 El cantautor valencià Raimon
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt prepara una nova programació trimestral de primavera entre la qual destaca el concert del cantautor valencià Raimon, obres teatrals com En busca del Mago de Oz de Arden Producciones i els cicles musicals Músiques Urbanes en el Port de Sagunt i MusAS a Sagunt. A més, en general, la programació destaca per l'increment de l'oferta, la potenciació del valencià, la presència de les companyies i agrupacions locals i la recuperació del carrer com a espai escènic i musical, segons ha assenyalat hui el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona.
 
En aquest sentit, Tarazona ha assenyalat: “Volem que Sagunt siga una ciutat que respire cultura, traure la cultura al carrer, d'ací la recuperació de les places i altres llocs emblemàtics de la nostra ciutat com a espais escènics, així com que els veïns s'impliquen i participen amb la finalitat de donar vida i il·lusió al poble”. 
 
Teatre
 

 
Entre les produccions teatrals, és molt important la representació En busca del Mago de Oz de Arden Producciones, companyia de la qual forma part l'actriu local Rosa López. A més, l'obra A España no la va a conocer ni la madre que la parió de Wichita CO, dirigida per Víctor Sánchez, del Port de Sagunt, està nominada als prestigiosos Premis Mas de teatre. 
 
Amb la primavera arriba també la campanya escolar Anem al Teatre 2016, en la qual s'han programat les obres: Filomena i la rondalla del Camp de Morvedre, de Camí de Nora; El Nou Tirant, de la companyia Crit; i Sabates en l’aire, de la Furtiva. 
 
Els amants de les arts escèniques també podran veure les obres Paraules majors, de L'Horta Teatre; Subterfugio, de Camí de Nora; Lúcid, de Teatreencompañía; Joan Gabriel Borkman, del grup de teatre El Molinet; i Luces de Bohemia, de Nebel Teatro. El Teatre Romano de Sagunt també acollirà l'acte de clausura del XX Festival de Teatre Grecollatí amb l'actuació del Grupo Helios amb Los Persas. 
 
Música
 

 
Un dels plats forts de la programació musical de primavera és el concert del mític cantautor valencià Raimon, que està de gira per la Comunitat Valenciana i que visitarà Sagunt el dia 7 de maig, oferint un concert en el qual repassarà una vida de cançons en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt. Les entrades podran comprar-se a partir de l'11 d'abril, en el Centre Cultural Mario Monreal, de dilluns a dissabte, de 16 a 21 hores i també una hora abans de l'inici del concert en la taquilla de l'Auditori. Els melòmans tampoc podran perdre's la Orquestra de Cambra de l'Empordà, que combina la música clàssica amb l'humor en un espectacle que no deixarà indiferent al públic. 
 
Cal destacar que a la fi d'abril començarà el cicle de música antiga MusAS, Música Antiga Sagunt, que combina la recuperació del patrimoni musical, la difusió d'aquest gènere i el suport a grups i intèrprets, amb una especial atenció a aquells que desenvolupen la seua activitat en el nostre entorn més pròxim. Concretament, els afeccionats podran gaudir del talent de les agrupacions Música Trobada, La Bellemont i L’Arcàdia. 
 
També s'ha programat un altre cicle, en aquesta ocasió de Música Urbana, que tindrà lloc en el Port de Sagunt i comptarà amb la presència dels grups The Blisters, tribut a The Beatles, i Railes Blues Band. A més, la nostra ciutat també acollirà el festival internacional de percussió Percumón. 
 
Amb la finalitat de difondre les magnífiques composicions del mestre Rodrigo, el pròxim 14 d'abril s'ha organitzat un concert i una conferència que comptaran amb la presència del cronista de la Fundació Joaquín Rodrigo, Raymond Calcraft i Anabel García. 
 
Altres actuacions que s'han preparat són: la d'Arcana Has Soul, en el Teatre Romà; la d'Elisa López i Janmaarten; Dayani Leonor; i Zingerseptet. A més, s'han preparat audicions escolars i dins d'elles les actuacions d'aquest últim grup i L’Arcàdia. Segons destaquen des del departament de Cultura, una de les novetats d'enguany és que algunes de les actuacions tindran lloc en el carrer, que es recupera com a espai per a la celebració de concerts. 
 
Així mateix, les agrupacions musicals locals comptaran amb un espai en la programació cultural. Aquest és el cas de l'Orquestra i la Banda de la Lira Saguntina i les agrupacions de la Unión Musical Porteña. Algunes de les seues actuacions tindran lloc en espais oberts com el Terraet de la Glorieta, el Triangle Umbral i la plaça La Marina. 
 
Cine
 
Per a aquest trimestre s'han programat diversos cicles de cinema en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. D'una banda, està el cicle Woody Allen, una retrospectiva, amb pel·lícules com: El dormilón, Amor i mort, l'última nit de Boris Grushenko, Annie Hall, Misteriós assassinat a Manhattan, Vicky Cristina Barcelona i Blue Jasmine. A més, s'ha preparat un cicle de cinema infantil amb els films L’abella maia, Shrek, feliços per sempre i Tintin,el secret de l’unicorn. L'entrada és sempre gratuïta fins a completar l'aforament. 
 
Exposicions
 
En la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt podran contemplar-se les exposicions La Valencia olvidada, de Joaquín Collado; Pintar poemas, de Mari Nieves Fernández Adelantado; i la mostra del curs de dibuix i pintura de la Universitat Popular. En el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt podran veure's: Els cossos agredits, d'Anna Moner; L’art (eix) del Clot, dels alumnes de l'IES Clot del Moro de Sagunt; i Sons del món, de Pep Beltrán i el Festival Percumón.
 
Parlem de Llibres
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha recuperat la secció Parlem de Llibres en la programació cultural. Concretament, s'han preparat tres presentacions de llibres que comptaran amb la presència dels seus autors. María García-Lliberós presentarà Diario de una sombra i Pasqual Alapont la seua obra Entre la realitat i la ficció. Així mateix, Francisca Aguirre realitzarà una lectura poètica de la seua obra Encendidas amb música de Marcos Neroy en el Teatre Romà de Sagunt.