La delegació de Cultura programa dues exposicions i una obra de teatre per a aquesta setmana

“Luz del Mediterráneo: la magia de sus dunas” de Juan Rodríguez; “Diálogos”, de Lola Castillejo i “El sopar dels idiotes”, de Olympia Metropolitana estaran en la Casa Municipal de Cultura i el Mario Monreal
L'Ajuntament de Sagunt, des de la delegació de Cultura, presenta per a aquesta setmana les exposicions de pintura “Luz del Mediterráneo: la magia de sus dunas”, de Juan Rodríguez i “Diálogos”, de Lola Castillejo; així com l'obra de teatre “El sopar dels idiotes”, de la companyia Olympia Metropolitana.
 
En la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt s'inaugurarà dimecres 30 a les 19h l'exposició de Juan Rodríguez “Luz del Mediterráneo: la magia de sus dunas”, que podrà veure's fins al 29 de desembre. En paraules de José Manuel Pedrós sobre l'exposició, de la imaginació de Juan Rodríguez apareixen aqueixos colors vius i ocults que les dunes posseeixen en el seu interior, com si d'un ànima pura i nítida es tractara, aqueixos colors que la mà destra del pintor, experta en moltes lides, encamina de la paleta al llenç, i que solament la primavera, amb les seues flors silvestres, quan el sol al capvespre incideix en el seu espessor, és capaç de superar.
 
L'exposició de Lola Castillejo, titulada “Diálogos”, estarà disponible en el Centre Cultural Mario Monreal de l'1 al 31 de desembre. Castillejo ens convida amb la seua obra a experimentar amb el fons del nostre intel·lecte. Els seus llenços ens transporten a l'abstracció absoluta, un viatge ple de sensibilitat on el color substitueix qualsevol forma coneguda, un exercici de llibertat en el qual les preguntes no sempre troben resposta.
 
També en el Mario Monreal es representarà l'obra “El sopar dels idiotes”, dissabte 3 de desembre a les 20h, en valencià, per a tots els públics i a un preu de set euros. La companyia Olympia Metropolitana ofereix així un dels majors èxits de la història del teatre contemporani, per primera vegada adaptat en valencià i amb un elenc de primeríssim nivell en el nostre panorama artístic. Un alt executiu, aparentment triomfador, convida a sopar, com a part d'un joc preestablit, a “un tipus excessivament idiota”. Els embolics que es van succeint acaben per posar en evidència qui és realment idiota en aquesta vida i qui mereixeria que se li prenguera per tal.