La delegació de Cultura programa el concert del "Cor de la Generalitat Valenciana" per al divendres 6 al Centre Cultural Mario Monreal

En el concert que començarà a partir de les 19.30 hores e interpretaran temes com "Balada de Mallorca" de Manuel de Falla, "Song of Cherubim" de Krysztof Penderecki
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert del Cor de la Generalitat Valenciana per al proper divendres 6 de febrer al Centre Cultural Mario Monreal. El concert començarà a partir de les 19.30 hores i els assistents podran gaudir d'una de les millors agrupacions corals del país que interpretaran temes com "Balada Mallorca" de Manuel de Falla i "Song of Cherubim" de Krysztof Penderecki, entre d'altres.
 
La regidora delegada de Cultura ha convidat "a tots els ciutadans a gaudir d'aquest concert gratuït ja que fa molt temps que el públic i la crítica de tot Espanya reconeix al Cor de la Generalitat Valenciana com una de les millors agrupacions corals d'aquest país. Aquest prestigi es va guanyar ja en la primera etapa de la seua trajectòria i el manté com a cor titular de les temporades líriques del Palau de les Arts ".
 
El programa del concert està compost per la interpretació de diferents temes com "Versa est in luctum" d'Alfonso Llop, "Quatre dobles cors opus 141" de Robert Schumann, "Song of Cherubim" de Krystof Penderecki, "Tres Epitafis" de Rodolfo Halffter , "Balada de Mallorca" de Manuel de Falla, "Dos tonades llevantines" d'Oscar Esplà i "Tres cançons valencianes" de Maria Teresa Oller.
 
El Cor de la Generalitat depèn orgànicament de la subdirecció de Música de Culturarts. El seu director titular és Francesc Perales, Jordi Bernàcer el seu director assistent i Francisco Hervás és el seu pianista acompanyant. Al llarg dels seus primers vint anys d'existència ha compaginat en el seu repertori l'òpera amb la música simfonicocoral de tots els temps.
 
A més de cantar assíduament al Palau de la Música de València ha estat present en les temporades i festivals espanyols més importants (Granada, Santander, Peralada, Grec entre d'altres); també ha actuat al Festival Cervantino de Guanajuato (Mèxic), a la seu de la UNESCO a París, en l'Exposició Internacional de Lisboa i en la Catedral de Sant Patrici de Nova York, a més de recórrer els principals festivals europeus amb l'espectacle Tramuntana tremens, del compositor Carles Santos.
 
Al llarg de la temporada 2013-2014 ha ofert un cicle de concerts commemoratius del 25 aniversari de la seua fundació, entre ells un al costat de  l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigit per Zubin Mehta, al Palau de les Arts Reina Sofia.
 
Ha estat guardonat amb la Medalla d'Honor del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la Medalla Commemorativa del XXV Aniversari del Palau de la Música de València, el premi Clar de Llums de la Universitat de València i el Important de l'Editorial Premsa Valenciana .