La delegació de Cultura programa l'obra de teatre i música “El Funeral” de la companyia Che i Moche

L'obra s'escenificarà divendres que ve 6 de febrer en la Casa Municipal de Cultura a partir de les 22:30 hores.
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa l'obra, que combina teatre i música, “El Funeral” que forma part de la programació cultural d'hivern. L'espectacle de la companyia “Che i Moche” tindrà lloc en la Casa de la Cultura a les partir de les 22:30 hores. Els espectadors podran gaudir d'un grup de músics zíngaros que conviden al públic a celebrar el funeral del seu avi Dimitri, una senzilla trama que es convertirà en un embolic ple de situacions increïbles. El virtuosisme musical i la interacció amb el públic fan d'aquest funeral una increïble festa difícil d'oblidar.
 
La regidora delegada de Cultura, Maribel Sáez, ha convidat a tots els ciutadans “a gaudir d'un espectacle diferent i original, compost de música i teatre on la diversió, l'espectacularitat i un argument increïble es conjuguen per a fer passar al públic una jornada inoblidable plena de sorpreses i humor”.
 
L'esperit zíngaro influeix creant una música virtuosa i popular d'arrel folklòrica, interpretada per eslaus i gitanos, una mescla de les tradicions musicals que ha existit durant segles en l'est d'Europa. Aquesta música es toca en les noces, funerals, circumcisions, batejos; sona en els carrers, en les tavernes i en la sales de concerts; una expressió de l'ànima i una música que es reprodueix des de l'ànima d'artistes que després de centenars d'anys de transmigraciones han barrejat estils musicals d'Orient i Occident donant forma als sons d'una nova Europa, sons creats en l'exili amb una oïda dirigida a la pàtria i l'altre en el nou país.
 
La companyia Che i Moche porta més de 10 anys desenvolupant una labor de recerca en la cerca d'un estil propi. Realitzen muntatges marcats per la seua espectacularitat i originalitat, que arriba a tots els públics. Creacions i projectes diferents, nous i de qualitat, que sense perdre de vista a l'espectador, aposten per un teatre lliure.
 
El risc i la innovació han marcat les seues produccions: ha portat a escena des d'obres clàssiques fins a adaptacions de textos no teatrals on la forma i el contingut es conjuguen en un compromís que aconsegueix una connexió molt especial amb el públic, com en “El funeral”, que ha sigut reconeguda en el panorama nacional i internacional pel Festival FRINGE d'Edimburg, la Fira de Aurillac, la Fira Internacional de Tárrega, el Umore Azoka, el Street comedy festival El Masnou, i el Dancer&Teatre Internacional Festival San Javier.
 
L'obra serà en castellà i destinada a tots els públics. El preu de les entrades és de 9 euros.