La delegació de Cultura programa un concert de la Orquestra de Càmera Morvedre este dissabte

L'actuació tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt a les 20 hores
Imagen 1
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha programat el concert de l'Orquestra de Cambra Morvedre, que tindrà lloc aquest dissabte, 2 de maig, a les 20 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. 
 
La delegada de Cultura, Maribel Sáez, ha convidat “a tots els veïns, especialment als amants de la bona música a gaudir d'aquest concert en el qual es conjuminen un programa excel·lent i el talent dels músics de la comarca, que demostren una vegada més la seua dedicació”. 
 
Segons s'arreplega en el programa, l'Orquestra de Cambra Morvedre naix com a formació essencialment de corda, integrada per professionals de tota la comarca del Camp de Morvedre. L'agrupació sorgeix de la idea dels membres de el “Quartet Morvedre” d'ampliar el seu repertori de càmera. Per això es crea aquesta orquestra amb instrumentistes amb àmplia experiència en aquest tipus de música. L'agrupació compta amb una plantilla estable de 10 músics, podent variar en funció del repertori triat per a cada concert.

Un punt fort del projecte és la invitació de diferents solistes per a compartir amb l'orquestra diversos repertoris. Han actuat solistes com la soprano Elia Casanova, la cellista Livia C. Cerdà, l'oboè Juan Antonio Gamón o el flautista Daniel Crespo. Els programes a interpretar abasten un ampli ventall que va des del barroc fins a compositors dels nostres dies, sense deixar de costat la música de compositors valencians. Des de la seua fundació, l'orquestra està dirigida per David Gómez Ramírez.
 
Livia Constanza Cerdà
 
La violoncel·lista Livia Constança Cerdà Ramón naix a Sagunt i comença els seus estudis musicals en la Societat Musical Lira Saguntina amb Juan Antonio Ros. Posteriorment estudia en el Conservatori Professional de Música de València amb Alejandro Abad finalitzant en el Conservatori Superior de Música de València amb les màximes qualificacions. A més, ha estudiat amb el cellista Mariano García.

És membre de l'Orquestra de cambra de la Lira Saguntina i del Quartet Morvedre. Ha sigut membre per oposició de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra dels Païssos Catalans i de la Jove Orquestra de Castellò. És membre del Ensemble Col·legno, centrat en la difusió de música contemporània dins i fora de les nostres fronteres, així com de Saltej- arts!, grup multidisciplinari que integra dansa, música i poesia.
 
Va ser becada en 2001 per BBVA en la “Ruta Quetzal” per al programa “A la recerca del Spondylus, desenvolupe pla binacional de la pau Equador-Perú”, gràcies a una composició musical, i becada en el curs “II Seminari Internacional de Música de València” en l'especialitat de violoncel per Bancaixa.
 
En l'actualitat imparteix classes en el conservatori Alt Palancia de Sogorb i en les unions musicals d'Almenara, Quartell i Albuixec. A més, és llicenciada en Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja.
 
David Gómez Ramírez
 
És director titular de l'Orquestra Simfònica Lira Saguntina des de 2009. Va realitzar els seus estudis en els conservatoris superiors de Sevilla i València: Trompeta, Musicologia, Composició i Direcció d'Orquestra. Als 17 anys dirigeix el seu primer concert i des de llavors no ha deixat de progressar i interessar-se en el món de la composició i la direcció, la qual cosa li ha portat a estudiar amb mestres com García Asensio, Galduf, Morales, Valero, Forés, Ramírez Ivorra, Sánchez Mombierdro, entre uns altres. De 2011 a 2014 es trasllada a França per a realitzar el International Touquet Master Music en adreça orquestral amb el mestre George Pehlivanian. 

Ha sigut director assistent en l'I Curs de Direcció musical amb motiu del Centenari de la Societat Musical Lira Saguntina. És requerit per a impartir seminaris, cursos i master-class de composició i direcció musical. Ha format part de diversos jurats i tribunals en concursos de composició, cant i bandes de música. Ha dirigit en gran part de la geografia espanyola i en l'estranger (França, Itàlia, Portugal, Holanda, Cuba, Vietnam, etc.), així com en orquestres com: JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya), Nacional de Cuba, Hanoi Philharmonic, Hue Symphonyc de Vietnam, Slovenian Academy National, Orchestre d’Harmonie de Coutances, Joves Virtuosos “La Perla” de Moscou, etc. 

Ha sigut director titular de diverses formacions a Sevilla, Las Palmas de Gran Canaria i la Comunitat Valenciana. També ha sigut director de la Societat Musical de Sogorb de 2006 a 2011, amb ella va obtenir el Primer Premi en el Certamen de la Diputació de Castelló al maig de 2009. Durant els quatre últims cursos, de 2009 a 2013, ha sigut director de l'Escola de Música “Joaquín Rodrigo” de la Societat Musical Lira Saguntina.

El programa que interpretaran és el següent:
 
 
PRIMERA PART
 
Carl Philippe Emmanuel BACH
(1714-1788)
SIMFONIA en Sol Mayor Wq 173
                                               [ca. 10 min.]
I.-Allegro assai
            II.-Andante
III.-Allegretto
 
CONCERT per a cello i orquestra en La Menor Wq 170
[ca. 25 min.]
I.- Allegro assai
            II.- Andante
III.- Allegro assai
 
 
SEGONA PART