La delegació de Cultura programa una nova edició de “FolkaSagunt”

La sisena edició de “FolkaSagunt, aires de dolçaina 2016” tindrà lloc dissabte que ve i diumenge a Sagunt
 
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa “FolkaSagunt, aires de dolçaina 2016” organitzat per Amics de la Música Tradicional Dolçainers de Sagunt i que es desenvoluparà el dissabte i el diumenge a Sagunt. Es tracta de la sisena edició de FolkaSagunt que enguany torna amb un programa més complet que té com a novetat un concert vermut i una cercavila. 

El regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat que “amb aquesta edició s'ha donat un nou aire al festival en la seua sisena edició. Per a açò hem convidat a diversos grups i farem diferents actes. Entre els quals destaquen la primera mostra de dolçaina i tabal que esperem que es consolide en el temps i s'amplie”. José Manuel Tarazona ha convidat a tota la gent al fet que “vinga a veure-ho i tothom puga conèixer la nostra música i per descomptat agraïsc als germans Caballer pel bon treball que han fet”.

Les activitats començaran el dissabte 29, a partir de les 12.30 hores amb un concert vermut en La Taverna de la Serp a càrrec de Clau de Mar, grallers i timbal de Vilanova i la Geltrú (Barcelona). A la vesprada, a les 20 hores, tindrà lloc l'acte central en el Centre Mario Monreal, FolkaSagunt 2006 "Aires de dolçaina", on es realitzarà un homenatge al conegut festival Aires de Dolçaina, que se celebra en Sant Esteban de Gormaz (Soria) cada dos anys, l'últim cap de setmana d'octubre. Per açò, actuarà la orquestina Atalaya Soria, encarregada d'organitzar aquest festival. També es podrà gaudir de la música de "Germans Caballer i Amics" i la col·laboració puntual de Clau de Mar. 

A més, el diumenge 30 al matí, a les 11:30 hores, eixirà una cercavila per "Ciutat Vella de Sagunt", per a acabar a les 12:30h amb la "1ª Mostra de dolçaina i tabal a Sagunt" en el terraet de la glorieta. A més de Germans Caballer, Atalaya Soria i Clau de Mar, també participaran la Colla "A la propera" de Tavernes Blanques i "Som de traka" de València. 

Enguany, el festival ha comptat amb diferents suports a més de l'Ajuntament de Sagunt, com Sagunt Distribució S.L., Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, La Taverna de la Serp, La Peixera de la Glorieta, Musit-Baronia de la Guaita i Bodegas Nodus. 

D'altra banda, ahir van tenir lloc unes audicions escolars de música tradicional organitzades per l'Ajuntament de Sagunt en el Centre Cultural Mario Monreal. Es va tractar d'una xarrada concerte sobre música tradicional i instruments valencians per als més xicotets de segon i tercer curs. En aquestes audicions van cantar les cançons més conegudes del repertori valencià al llarg de l'any. Concretament, cançons de pasqua, carnestoltes, nadalenques, d'estiu i de festes. L'activitat va ser realitzada per Eduard i Paco Caballer amb la col·laboració del cantant Jacint Hernández.