La delegació de Cultura projectarà aquest diumenge “Farinelli, Il castrato”

Aquesta projecció gratuïta s'emmarca dins del cicle “Musical Biogràfic” i començarà a partir de les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal
Imagen 1
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt oferirà aquest diumenge, 7 de juny, a les 19 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, una nova sessió dels ja habituals “Diumenges de Cinema”. Concretament, es projectarà la pel·lícula “Farinelli, Il castrato”. Aquesta producció s'emmarca dins del cicle “Musical Biogràfic” que programa el consistori dins de l'agenda cultural de primavera. L'entrada serà totalment gratuïta.
 
La regidora delegada de Cultura en funcions, Maribel Sáez, ha animat als ciutadans a veure “aquest interessant film que a més d'explicar la història de Farinelli té una espectacular banda sonora”.
La pel·lícula de 1994, dirigida per Gérard Corbian, explica la història de "Farinelli", nom artístic de Carlo Broschi, un cèlebre castrat que va triomfar en l'òpera en el segle XVIII. Amb 32 anys i en el cim de l'èxit, Farinelli es va retirar per a cantar exclusivament per a Felipe V, rei d'Espanya (1700-1746). Dotze anys abans, Farinelli exhibeix el seu talent musical en una plaça pública. Händel, el compositor oficial de la cort d'Anglaterra, que ha assistit a la representació ocult en la seua carrossa, proposa a Farinelli que vaja a Londres. Aquesta trobada suposa l'inici d'una relació marcada per l'odi i l'admiració mútua. Després de rebutjar les propostes de Händel, Farinelli recorre Europa amb el seu germà.

La durada del film és de 110 minuts i no està recomanada per a menors de 13 anys.