La delegació de Festes i la Federació de Penyes pacten canvis en la ubicació dels espectacles musicals de les Festes Patronals

A causa de la inexistència d'un recinte i a les molèsties que s'ocasionen, la comissió de treball composta per membres de les penyes troba una solució per a les Festes Patronals de Sagunt


La delegació de Festes de l'Ajuntament de Sagunt i la Federació de Penyes pacten canvis en la ubicació dels espectacles musicals de les Festes Patronals. La inexistència d'un recinte festiu fa que les Festes Patronals de Sagunt ocasionen molèsties als veïns de la zona. 

La regidora de Festes i Cultura Popular, Remei Torrent, s'ha reunit este matí amb el president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Melià; amb Antonio Chabret, de la comissió de treball que s'ha format entre diverses penyes per a buscar una solució; i amb Javier, un veí afectat.

Torrent assegura que des que va ser coneixedora d'esta problemàtica “em vaig posar a treballar sense descans per a solucionar el problema. Les Festes Patronals de Sagunt no han disposat mai d'un recinte festiu com es mereixen, tots els governs les han tingudes com a nòmades sense dotar-les del que es mereixen”. Deu penyes s'han presentat voluntàries per a poder trobar una solució aportant projectes, però “quan vam veure que no ens anava a donar temps de fer el que ens agradaria que fóra el Recinte Firal de Sagunt, des de la Federació no s’ho van pensar i es van reunir amb el veí afectat”, assenyala la regidora. 

Ricardo Melià vol transmetre “un missatge de tranquil·litat a la població en el sentit que hi ha hagut un acord amb la casa afectada. Tindrem festes, els bous continuaran on estan i en la pròxima assemblea de penyes, que és el pròxim 8 de març, donarem tots els detalls del canvi d'ubicació”. A més, Melià destaca “la col·laboració de Javier per posar tot de la seua part. Este trasllat s'anava a realitzar l'any pròxim, però finalment des de la Federació de Penyes i la comissió de treball actuen ja per a traslladar els esdeveniments musicals enguany. Amb tot açò evitarem queixes veïnals, repartirem més la festa i tothom es veurà beneficiat”. 
 
Remei Torrent també agraeix a la Federació i a la gent de la comissió de treball el seu esforç, la disposició del veí des del primer dia i “les ganes de resoldre de forma positiva el tema. Des de la regidoria i l’Equip de Govern se traballa per a dotar a les festes del nucli de Sagunt d’un espai que necessiten”. Finalment, Melià agraeix a les deu penyes voluntàries que han treballat en este assumpte durant l'hivern, a la regidora i a l'Ajuntament de Sagunt.