La delegació de Festes informa dels canvis en el sentit de circulació d'alguns carrers durant les falles

La finalitat és facilitar l'accés als vehicles en les zones on hi haja recintes fallers

La delegació de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt informa que, a partir del 12 de març, alguns carrers del municipi veuran invertit el sentit normal de la circulació i en unes altres hi haurà circulació en doble sentit amb la finalitat de facilitar els accessos als vehicles en zones en les quals hi haja recintes fallers, tal com ja ha ocorregut en anys anteriors.

El regidor delegat de Festes i Mobilitat Urbana, José Luis Martí, ha explicat que “aquesta mesura s'escomet amb la finalitat de facilitar la mobilitat de vehicles, veïns i diversos vehicles de serveis en les zones que es troben en els voltants de recintes fallers. El nostre objectiu és que les molèsties pels corts siguen les menys possibles i abans de res evitar que els vehicles es troben de cara amb una falla i hagen de tirar marxa arrere”. Martí ha recordat que “qualsevol altra incidència que puga anar sorgint, en temes de mobilitat o de tràfic, ho anirem comunicant a través de la web municipal, de les xarxes socials, i dels mitjans de comunicació”.

Els trams que tindran circulació en doble sentit, seran d'una banda la zona que afecta a la plaça 1º de Maig des del tram de la tenda de la telefonia mòbil a la farmàcia, i d'altra banda, el tram que va a la prolongació de l'avinguda 9 d'octubre davant també de la tenda de telefonia mòbil. Aquests canvis s'han realitzat per a facilitar al màxim possible el que és la circulació dels vehicles, especialment els de condícia urbana i alguns repartiments que van a comerços amb càrregues de molt pes.

D'altra banda, hi haurà una sèrie de carrers en les quals s'inverteix el seu sentit de circulació perquè els cotxes no es troben de cara amb un tall d'un recinte faller. En concret en Port de Sagunt serà en el carrer Llarg que arriba fins al recinte de la falla Palmereta. Quan els vehicles arriben a la cantonada on planten el monument infantil, podran girar i circular fins a l'encreuament amb el carrer Sant Teresa. De manera que els vehicles tinguen una eixida a l'avinguda nou d'octubre com a alternativa al carrer on planten la falla, que estarà tallada. 

A Sagunt hi haurà altres tres recintes afectats, en concret tres carrers que invertiran el seu sentit, una d'elles és el carrer Vallaeta, en el recinte de la falla Avinguda. L'altre cas és en el carrer Albalat, que de forma natural dóna eixida cap a Doctor Pals, però en aquest cas s'inverteix el sentit, i des de Doctor Pals es donarà accés al carrer Sant Francisco. I l'última, que és una novetat d'enguany, en l'àmbit de la falla Santa Ana, és la calle Hospital, que és de baixada i desembocaria en la plaça de l'Hospital, canviarà de sentit perquè els vehicles que circulen tinguen una eixida cap a la calle Cavallers.