La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ultima els preparatius del Dia dels Reis d'Orient

Els Reis d'Orient desembarcaran a les 11 hores en el port marítim i també estaran durant tot el matí en l'ermita de Almardà per a rebre als xiquets i xiquetes
 
 
Els més xicotets i també els majors tornaran a gaudir dilluns que ve, 5 de gener, dels actes programats amb motiu del Dia dels Reis d'Orient 2015. A més de les tradicionals activitats com el desembarcament en el port marítim i la Cavalcada, els Reis també estaran a partir de les 11 hores i durant tot el matí en l'ermita de Almardà per a rebre als xiquets i xiquetes. 
La delegada de Joventut, Davinia Bono, ha destacat que “des de la delegació de Joventut estem ultimant tots els detalls perquè els diversos actes del Dia de Reyes 2015 transcórreguen amb normalitat i siguen del grat dels més xicotets i també dels majors. L'organització requereix molt treball durant tot l'any amb les associacions i les diverses entitats participants. Són actes als quals acudeixen moltes persones, per això la coordinació és fonamental, sobretot perquè els xiquets i xiquets gaudisquen de manera segura”. 
 
Com tots els anys, durant el matí tindrà lloc l'acte d'arribada dels Reis al port marítim. A les 10:30 hores està programada la concentració en el port marítim per a la rebuda dels Reis Mags, que arribaran a les 11 hores. L'acte comptarà amb la presència de grups d'animació i se servirà xocolata calenta. A més, hi haurà una visita a la Residència Nuestros Hijos i una recepció en Baladre i en l'ermita de Almardà. 
 
Cal destacar que enguany la temàtica del circ centrarà la Cavalcada de Reyes, en la qual no faltaran l'animació i l'emoció. L'empresa adjudicatària enguany és Somnis. Les associacions participants adaptaran les seues disfresses i les carrosses, si les portaren, a aquesta temàtica. El consistori els concedirà una subvenció per la seua participació.
 
L'Ajuntament de Sagunt ha contractat quatre quadres d'animació professional. El primer d'ells serà similar a una carpa que discorrerà pel recorregut amb pallassos i espectacles de màgia. El segon estarà integrat per xanquers, el tercer per boles gegantes per a fer equilibris i el quart serà la gran sorpresa, ja que estarà format per un quartet acrobàtic professional guanyador del programa Tu sí que vales. 
 
La cavalcada, organitzada pel departament de Joventut, donarà començament a Sagunt a les 17:00 hores, des del carrer Almenara, passant per la plaça Blasco Ibáñez i Camí Real, finalitzant en l'Ajuntament. Posteriorment, Passió per Sagunt farà una recreació de l'adoració al xiquet en la plaça Cronista Chabret, que també acollirà la recepció dels Reis. La cavalcada de Port de Sagunt començarà a les 19 hores en la rotonda Ramón de la Sota, en lloc d'en l'encreuament de Periodista Azzati amb l'avinguda 9 d'Octubre, continuant per la mateixa cap a la platja, passarà pel carrer Treball i finalitzarà en la Tinença d'Alcaldia, on tindrà lloc la recepció. 
 
Les associacions que participen són: el Club de Natació Camp de Morverde, Avocam, la Falla Plaza Rodrigo, la Falla Churruca, la Casa Andalusia, la Falla Els vents, la Creu Roja, el Centre Aragonés, Mare Nostrum, la Falla La Victòria, la Banda Passió Confrare, la Casa d'Aragó i la Banda Cornets i Tambors Morvedre, la Falla El Tronaor, el Club de Patinatge Ales Sagunt, la Falla Santa Anna, la Falla El Mercat, la Falla El Romano, la Banda Passió Confrare, la Casa d'Aragó, la Junta Central Fallera, la Falla Sant Francesc, SOS, la Falla Avinguda i la Banda de Cornetes i Tambors de Morvedre. 
 
La cavalcada també comptarà amb els serveis de la Policia Local, Protecció Civil, la Creu Roja i dels departaments municipals de Joventut i Manteniment.