La delegació de Joventut organitza diversos concerts commemoratius del Dia Europeu de la Música

El departament municipal ha programat per als dissabtes 18 i 25 de juny quatre concerts en el carrer en diversos espais urbans de Sagunt i del Port de Sagunt

 

La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat per als pròxims dissabtes una sèrie d'activitats musicals en les places del municipi. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Dia Europeu de la Música, que es commemora el 21 de juny, aprofitant el primer dia d'estiu. Concretament, Joventut ha programat per als dissabtes 18 i 25 de juny quatre concerts en el carrer, amb propostes musicals diferents en diversos espais urbans de Sagunt i del Port de Sagunt. 

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat: “Aquesta iniciativa continua amb l'aposta de la delegació de Joventut de traure la cultura al carrer. En primer lloc, va ser el teatre en les places, amb 16 espectacles de contacontes i representacions que es van fer al maig en els carrers del municipi. Ara es potencia la variant musical amb aquestos quatre concerts d'estils molt diferenciats. Cal destacar que aquesta programació se s’uneix a l'oferta de concerts a la plaça que ha organitzat recentment la delegació de Cultura”. 

 
Per al dissabte, 18 de juny, a partir de les 20 hores, s'han programat els dos primers concerts. En l'Albereda tocarà Jazztem, un grup local que basa el seu estil en el jazz, però afegint i fusionant altres propostes musicals com el flamenc, funk, swing, rock o pop, amb un repertori ple d'improvisacions basat en la proximitat amb el públic. Mentrestant, en la plaça Manuel Azaña de Port de Sagunt estaran els valencians Sara Gee & Ramblin Matt, una agrupació que compta amb quatre discos i més de 300 concerts realitzats. El seu repertori està marcat per la música nord-americana de la primera meitat del segle XX, des del blues, el country, el rockabilly o el rock meridional.
 
Per la seua banda, el dissabte, 25 de juny, a partir de les 20 hores, hi haurà altres dos concerts programats en els carrers del municipi. Destaca el del cantautor valencià Bertomeu, en la plaça Cronista Chabret de Sagunt, que repassarà les seues últimes cançons amb textos del poeta Vicent Andrés Estellés del llibre-disc “Estellés Infinit”, guanyador de l'última edició del Premi Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura que impulsa Lluís Llach. L'última proposta del Dia de la Música que organitza la regidoria de Joventut és la de DJ Base en l'Albereda. Es tracta d'un discjockey del Port de Sagunt amb més de 10 anys d'experiència, que oferirà una sessió variada que va del funk dels 70 fins a les noves tendències electròniques com el future bass o el trap.