La delegació de Joventut organitza la I edició del festival de zombies Sagunt Z

La programació inclourà un mercat, tallers, jocs, projeccions, un concurs de curts i fins i tot un joc de supervivència zombie


La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb els departaments de Turisme i Cultura, organitza la I edició de Sagunt Z. Es tracta d'una jornada temàtica, per a tots els públics, relacionada amb el gènere de terror vinculat a l'època romana que tindrà lloc el pròxim 30 de gener de 2016 en diferents emplaçaments de l'entorn de Ciutat Vella de Sagunt. La programació, que s'ha desenvolupat amb l'assessorament de l'empresa Bonito Kadaver i la col·laboració de Cabanyal Z i Zombie Party València, inclourà un mercat, tallers, jocs, projeccions, un concurs de curts i fins a un joc de supervivència zombie. 
 
La iniciativa s'ha presentat hui en un acte que ha tingut lloc en la Domus Baebia i que ha comptat amb la presència del delegat de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; l'edil de Turisme, María Giménez; un representant de ADETURSA, Jesús Soriano; i Fernando González de l'empresa Bonic Kadaver. 
 
Cal destacar que s'ha preparat un vídeo promocional que podran veure seguint aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=ash8q4a7ph8. 
 
El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat: “Es tracta d'oferir un programa lúdic i d'oci de terror vinculat a l'època romana. Volem desenvolupar-ho des del rigor cultural i per a açò hem comptat amb l'assessorament del departament de Cultura i la Domus Baebia. Volem que Sagunt siga la capital valenciana de la romanització, per això hem volgut vincular el festival de terror a l'època romana. Es tracta d'una iniciativa que podrà tenir gran impacte turístic. En definitiva, volem que Sagunt torne a l'època romana i s'òmpliga de zombies”. 
 
Sampedro també ha indicat que s'han reunit amb els veïns de Ciutat Vella per a presentar-los la iniciativa i explicar-los que s'intentaran minimitzar les molèsties al màxim. Així mateix, el delegat de Joventut ha expressat que la intenció és que la Sagunt Z tinga continuïtat, que se celebre també en el Port de Sagunt i es convertisca en una marca. 
 
La jornada s'iniciarà de matí amb la instal·lació d'un mercat temàtic de productes relacionats amb el terror i la ficció en la plaça Major: d’atrezzo, màscares, cartelleria, pel·lícules i maquillatge, entre d’altres. Paral·lelament, es realitzaran tallers i jocs dirigits al públic infantil i juvenil en la plaça Tarongers. També es pretén organitzar una cercavila quan finalitzen els tallers.
 
La programació inclou la I edició del Concurs de Microcurts Exprés Sagunt Z. Es tracta d'un certamen de curtmetratges que tindran una durada de tres minuts, temàtica de terror i zombies i estaran gravats en localitzacions de Sagunt. La finalitat és fomentar la video-creació, oferir noves visions i punts de vista dels carrers i paisatges del municipi, així com proposar alternatives d'oci saludable. Els interessats podran inscriure's en la pàgina web bonitokadaver.com, que estarà operativa a partir del pròxim dilluns, i comptaran amb suport de maquillatge i una persona que donarà nocions audiovisuals. 
 
Es realitzarà també un festival de curtmetratges de terror, que inclourà les projeccions dels curts seleccionats i els treballs presentats en la I edició del Concurs de Micro-curts exprés Sagunt Z. L'acte comptarà amb la presència del director, Miguel Ángel Font Bisier, que presentarà el seu últim treball 3 Wise Monkeys i amb membres de l'equip de la webserie Cabanyal Z.
 
Per a culminar la jornada, els més valents podran gaudir d'un joc de rol zombie-romà de supervivència que es desenvoluparà en el casc antic. Els participants hauran de tractar de sobreviure a les hordes de zombies, caracteritzats de legionaris i cartaginesos, localitzant i resolent diferents proves. Aquesta activitat requerirà l'adquisició d'entrada i està oberta a majors de 16 anys que hauran de comptar amb autorització paterna (fins als 18 anys). Els interessats podran inscriure's en la pàgina web bonitokadaver.com i les entrades es posaran a la venda en la plataforma movingtickets.com. Encara no està estipulat el preu, però hi haurà descomptes per als veïns del municipi. 
 
Així mateix, està previst que hi haja muntatges teatrals en els locals de Ciutat Vella com la Taverna de la Serp i Le Fou, així com menús i tapes especialitzades.