La delegació de Joventut organitza la segona edició de la mostra de documentals “.DOC” amb la presència d'Icíar Bollaín

Les projeccions podran veure's del 16 al 25 d'abril en el Casal Jove del Port de Sagunt

 
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt organitza la segona edició de la mostra de documentals “.DOC”, que tindrà lloc del 16 al 25 d'abril en el Casal Jove de Port de Sagunt i que enguany està previst que compte amb la presència de la prestigiosa directora Icíar Bollaín. Concretament, el departament municipal, en col·laboració amb Philip & Sam, Pezenelagua i La Mama, ha preparat dotze projeccions, a més d'altres activitats paral·leles com un taller de creació documental, actuacions musicals, projeccions de minidocumentals de Pezenelagua, una ludoteca per als més xicotets i projeccions infantils. 

La regidora de Joventut, Davinia Bono, ha assenyalat: “Després de l'èxit de la primera edició que va tenir lloc l'any passat, hem volgut potenciar la mostra i introduir novetats que la facen encara més atractiva. Anem a projectar alguns dels documentals més importants premiats en certàmens nacionals i internacionals, documentals que segur apreciaran els afeccionats a la gran pantalla, els joves, els més xicotets i també tota la família. A més, hem preparat activitats paral·leles i, enguany, com a colofó al festival, està previst que comptem amb la presència de la famosa directora Icíar Bollaín, que presentarà la seua obra En tierra extraña”. 


Segons ha explicat Fran García, de Philip & Sam, el festival tindrà lloc durant dos caps de setmana replets de grans documentals que han sigut seleccionats després d'una intensa cerca pels més prestigiosos festivals nacionals i internacionals, pàgines web i certàmens de premis. Les projeccions tindran lloc els dissabtes: dos en horari de matí i dos de vesprada. Cal destacar que en aquesta segona edició de .DOC es retrà homenatge a tot un clàssic, Nanook, el esquimal, l'obra pionera de la no ficció, un film de 1922 que els espectadors podran contemplar gràcies a una còpia restaurada. Els curtmetratges documentals espanyols també tindran el seu espai en una sessió completa que inclou Minerita, Walls (si aquestes parets parlaren), La máquina de los rusos i Minera. Els documentals que proposen alternatives estaran representats per títols tan excel·lents com La Sal de la Tierra, una producció nominada a l'Oscar i al Goya sobre la trajectòria del fotògraf Sebastián Salgado, o Habitar la Utopía. Així mateix, la música estarà present amb dues grans produccions sobre la banda Pulp i Nick Cave. Aquest últim documental el presentarà el periodista cultural Eduardo Guillot i, posteriorment, Johnny B Zero interpretarà versions de Nick Cave. 


Per primera vegada, hi haurà dues passades de documentals orientats als més xicotets de la casa (KIDS.DOC) però extensibles a tota la família, els espectaculars i emocionants Camino a la escuela, un documental francés que narra les dificultats de diversos xiquets per a arribar fins al col·legi, i El Viaje del Emperador, una coneguda producció sobre les peripècies d'un petit pingüí. També es proposarà una reflexió sobre els drets humans a través de Muerte accidental de un inmigrante: el caso Alpha Pam o En tierra extraña, dues mostres del talent documental espanyol. Aquesta última projecció, que tindrà lloc el 25 d'abril, a les 19.30 hores, està previst que compte amb la presència especial de la seua directora, Icíar Bollaín. En la secció BIO.DOC repassarem la vida un polític irrepetible, el suec Olof Palme, una de les últimes grans veus de la socialdemocracia mundial, en un documental sobre la seua figura: Palme.


Completaran aquesta ofereix actuacions acústiques, tallers de documentals, passada de documentals fets per joves i fins a un servei de ludoteca.