La delegació de Joventut prepara la primera edició del Mangetsu Morvedre Manga Festival

Els joves podran gaudir d'una àmplia oferta d'activitats relacionades amb el manga els dies 6 i 7 de febrer en el Casal Jove
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha preparat la primera edició del Mangetsu Morvedre Manga Festival. Els joves podran gaudir d'una àmplia oferta d'activitats relacionades amb el Manga els dies 6 i 7 de febrer en el Casal Jove, entre les quals destaquen tallers, exposicions i cinema. 

La regidora delegada de Joventut, Davinia Bono ha convidat a “tots els seguidors del món manga a gaudir de la primera edició del que pretén ser el referent del manga en la nostra comarca, impulsat per alumnes/as de l'ESO i Batxillerat de la nostra ciutat. Com sempre, intentem adaptar-nos a tots els gustos programant iniciatives lúdiques i formatives que tenen a veure amb la música, el cinema o l'art”.

Entre les activitats lúdiques preparades per a aquest cap de setmana destaca l'exposició “A la prístina lluna de valència”, creada per joves il·lustradors valencians que reten homenatge a la sèrie Sailor Moon. La projecció de la pel·lícula “El vent s'alça” que es podrà veure el 6 de febrer a les 19 hores, en versió original subtitulada, i el 7 de febrer a les 11.30 hores, doblada en castellà, la pel·lícula explica la història de Jiro, una xiqueta que somia amb volar i dissenyar bells avions. A més, des del dia 2 de febrer fins al 8 de març, es pot visitar en el Casal Jove l'exposició “Splash’15” formada per diverses vinyetes de còmic que aborden la problemàtica de la violència de gènere, amb la finalitat de prevenir la seua aparició entre els més joves.

El divendres 6 de febrer, els joves podran gaudir de diferents llocs de venda relacionats amb el manga: “Tokyo-shop.es”, tenda de còmic, manga i marxandatge, especialitzats en importació de productes de Japó; “Ficromic”, venda de ninots especialitzats en figures star wars; “la tenda versus combat”, ferrers de Goma-escuma amb la seua stand per a la venda de tot tipus d'armes blanes de softcombat i cosplay. D'altra banda, l'escola Superior d'Art i Tecnologia ESAT oferirà donem amb les oculus DK2, i la realització de dissenys conceptuals per a personatges de videojocs i escultura digital en 3D; mentre que la Universitat Jaume I oferirà informació de primera mà del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i una xarrada titulada “Jo també vull dedicar-me fer comics!”.

Els interessats hauran d'inscriure's en tallers com a espases de Soft-Combat, per a aprendre fer espases que tindrà lloc a les 17:30 hores. El taller de dibuix pispa impartit per ESAT a les 18:30 hores. I finalment a les 19:00 hores un taller de cuina japonesa.

El dissabte 7 de febrer, està programat un concurs Cosplay, i un concurs de karaoke. A més dels tallers d'il·lustració manga, cal·ligrafia japonesa, creació de videojocs, dibuixe manga i cuina japonesa.