La delegació de Joventut prepara la XXII edició de l'Escola d'Estiu Morvedre a la Mar 2015

El dia 18 s'obri el termini per a apuntar-se a aquesta iniciativa que té com a objectiu principal que els xiquets i xiquetes realitzen activitats lúdiques i educatives durant les vacances estivals
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha preparat la XXII edició de l'Escola d'Estiu “Morvedre a la mar”, un projecte d'educació en temps lliure amb el qual es pretén que els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat puguen realitzar activitats lúdiques i educatives, tals com a tallers, excursions, jocs o visites a la platja, durant les seues vacances estivals. A partir del dia 18 de maig i fins al 5 de juny estarà obert el període de preinscripció d'aquesta iniciativa que s'emmarca dins de l'oferta lúdica, formativa i esportiva que impulsa l'Ajuntament de Sagunt per a estiu. 
 
La delegada de Joventut, Davinia Bono, ha explicat que “aquesta iniciativa permet a les famílies poder conciliar millor la vida familiar i laboral durant les vacances d'estiu, és a dir, quan els més xicotets i els joves han finalitzat les classes. D'aquesta forma, seguim la línia que desenvolupem des de la delegació i que es completa amb les activitats que realitzem durant tot l'any. A més també ens agrada tenir en compte els suggeriments dels pares per a cada activitat”. Bono ha destacat que “els objectius d'enguany són que els xiquets coneguen i respecten el medi ambient, treballar des d'una visió àmplia i interconnectada el foment d'hàbits saludables entre els menors, potenciar valors d'igualtat de gènere i respecte d'altres cultures, implicar als menors en el coneixement del nostre patrimoni històric, artístic i industrial, i conscienciar als xiquets i xiquetes sobre el tema de la “No Violència” tant de gènere com en general”. 
 
En l'edició de 2015 el tema central serà “Any internacional de la llum i les tecnologies basades en la llum” i els destinataris són els xicotets de 3 a 14 anys, nascuts entre 2001 i 2011. 
Com és habitual, l’Escola d’Estiu estarà organitzada en cinc grups segons les edats. La “Mini-Escola” acull als xiquets d'entre 3 i 4 anys i la “Escoleta” engloba als alumnes de 5 i 6 anys. “Campa” serà l'àrea dels quals tenen edats compreses entre els 7 i 8 anys i el grup “Urba” el dels joves d'entre 9 i 11 anys. A més, el grup “Campus crea” estarà destinat als joves que tenen de 12 a 14 anys. 
 
La durada de les activitats, en el cas de triar la modalitat A, serà del 22 de juny al 31 de juliol. En el cas de la modalitat B, poden triar entre la quinzena 1, del 22 de juny al 10 de juliol; i la quinzena 2, del 13 al 31 de juliol. Els alumnes podran entrar des de les vuit o les nou del matí i l'hora d'eixida serà a les 13:30, encara que en cas que l'alumne estiga inscrit amb l'opció de menjador eixirà a les 15:30 hores. Igualment s'ofereix un paquet d'activitats lúdiques en anglès per al període comprès entre el final del menjar i la recollida per part dels pares. El projecte de l'Escola d'Estiu es desenvoluparà en els col·legis Villar Palasí de Sagunt i Maria Yocasta i Cervantes de Port de Sagunt.
 
Les places que s'ofereixen són al voltant de 300 i el període de preinscripció finalitzarà el 30 de maig i es podrà realitzar en els serveis de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt. El preu de la modalitat A és de 135 euros, als quals cal afegir 130 euros si es desitja l'opció de menjador. En la modalitat B el preu serà de 80 euros per quinzena, als quals caldria sumar 78 del menjador. També existeix la possibilitat d'acudir al menjador el dia que es necessite pagant la taxa corresponent, sempre que s'avise amb antelació. El preu inclou el servei docent dels monitors en temps lliure titulats, els materials, el segur, el transport intern, una samarreta i una gorra. Setmanalment, es realitzarà una visita a la platja, excepte els grups de Mini Escola que realitzaran totes les activitats en el col·legi, amb possibilitat d'assistir a les piscines municipals. També hi haurà diferents excursions.
 
Per a més informació, es pot consultar en la Casa de la Joventut de Sagunt (C/ Albalat, 1) i en el telèfon 96 265 58 80 o en el Casal Jove de Port de Sagunt (C/ Vent de Marinada, s/n) i en el número 96 268 34 39. També hi ha informació disponible en les pàgines Web: www.aytosagunto.es  o www.saguntjove.es