La delegació de Joventut prepara les primeres eleccions al Consell de la Infància i Joves de Sagunt

En aquest procés electoral participen tots els alumnes escolaritzats en cursos de primària i secundària
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt està preparant les primeres eleccions al Consell de la Infància i la Joventut que tindran lloc el proper dimarts, 17 de maig. En aquest procés electoral participen tots els alumnes escolaritzats en els cursos de quart, cinquè i sisè de primària, així com els de primer, segon, tercer i quart d’ESO. 
 
Segons el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “el que volem fer és empoderar a la gent més jove del municipi, perquè, encara que són xiquets i xiquetes, tenen coses importants que dir i la nostra obligació és escoltar-los i tenir en compte les seues demandes per a incloure les seues necessitats en les polítiques de l'Ajuntament de Sagunt. Es tracta que ells i elles s'organitzen i decidisquen quines polítiques i activitats volen que es facen des del Consistori. Són ells i elles els que millor coneixen la situació de la infància i les seues manques, per aquest motiu comptem amb ells i els donem participació i capacitat d'influir i d'opinar”.
 
En els comicis triaran al representant del seu centre educatiu per a portar la veu de tota la infància a les decisions municipals i aconseguir que les seues propostes i suggeriments aconseguisquen que la nostra ciutat tinga present la Convenció dels Drets del Xiquet i que construïm amb els nostres menors una ciutat amiga de la infància. Per tant, estan convocats els més de 5.000 alumnes/as d'eixos cursos que hauran de triar als seus 20 representants, un per cadascun dels 14 col·legis públics de primària i els 6 instituts. Aquest consell es completa amb 3 representants dels AMPAS de Sagunt, així com un membre de cada partit polític amb representació municipal. Aquest òrgan, la composició del qual es pretén portar al pròxim Ple, és l'encarregat de marcar les línies i criteris en les polítiques de joventut i infància del Consistori.
 
Aquestes són les primeres eleccions per a la creació d’aquest òrgan assessor i consultiu que tindrà comicis cada dos anys, els quals s'emmarquen dins de l'adhesió del municipi al projecte Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF. Es tracta d'un programa que té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l'àmbit dels governs locals, i incentiva la creació de plans locals d'infància i adolescència, promou la participació ciutadana dels xiquets i xiquetes en la vida municipal, impulsa tot tipus de polítiques tendents a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l'adolescència i dinamitza la col·laboració ciutadana, així com la coordinació institucional. 
 
En els últims mesos, els grups motors d'aquest futur Consell de la Infància han estat elaborant un diagnòstic sobre la realitat dels més joves a Sagunt, així com de les possibles millores que plantegen. Aquestes propostes s'han arreplegat en un Pla de la Infància que també es portarà a Ple. També han realitzat diferents activitats com el Talent Show, un documental, així com un lliurament inicial d'algunes propostes a l'alcalde i al regidor de Joventut per a millorar la ciutat. A més, aquests grups motors participaran en unes trobades de consells d'infància que tindran lloc a Mislata la setmana propera.