La delegació de Joventut programa cinema, música, tallers i exposicions en el Casal Jove

Aquest cap de setmana els joves podran gaudir de diverses activitats dins del programa “Joves x la igualtat”
Imagen 1Imagen 2
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha programat per a aquest cap de setmana cinema, música, tallers i exposicions dins del programa “Joves x la igualtat”, a més de cinema per als més xicotets i les activitats de “Lluna Esplai” en el Casal Jove.

La regidora delegada de Joventut, Davinia Bono, ha explicat que “aquest cap de setmana els joves podran gaudir d'activitats lúdiques i formatives però en aquest cas relacionades amb la igualtat i el paper de la dona treballadora en la societat. A més els més xicotets també tenen l'oportunitat de gaudir del Matinal infantil”

La programació de “Joves x la igualtat” començarà el divendres 6 de març a partir de les 18 hores amb les exposicions de “Valorades” i “Emprentes de la dóna en la història”. “Valorades” és una exposició fotogràfica realitzada pels corresponsals dels instituts 2015 que reten homenatge a les dones anònimes que realitzen treballs no remunerats ni valorats per la societat. D'altra banda, amb “Emprentes de la dóna en la història” es podrà conèixer a dones que van aconseguir escapar de la privadesa en la qual tradicionalment estaven relegades. 

Més tard, a partir de les 19 hores tindrà lloc el lliurament de premis del concurse “Paraules d'amor” realitzat entre els alumnes dels instituts de la localitat i organitzat per “joves.net”.

El dia 7 de març continuen les activitats amb música en directe, a les 19 hores tindrà lloc el “Eight Minifest” festival de rock femení amb els grups: “Salfuman”, “Els sueques” i “Sumerisle”. A la mateixa hora hi ha programa un “Cineforum” on es projectarà la pel·lícula “En terra d'homes”. El film explica la història de Josey Aimes (Charlize Theron), una mare soltera, torna al seu poble natal en el nord de Minnesota i, per a tirar endavant, cerca treball en les mines de ferro. No s'imagina a quina classe d'humiliacions es veuen sotmeses les dones en el treball. Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració de l'associació de joves la Sao.

Finalment, el 7 de març també a les 19 hores, hi haurà un taller que tractarà sobre “Noves masculinitats” impartit per Joan Sant Feliu i realitzat amb la col·laboració de l'associació de joves la Sao.

D'altra banda, dins de la programació normal del Casal Jove, el divendres 6 de març a les 19 hores està programada la projecció de la pel·lícula “La invenció d'Hugo”. El film explica la història d'Hugo (Rosteix Butterfield) un xiquet orfe, rellotger i lladre que viu entre els murs d'una atrafegada estació de trens parisenca dels anys 30. Ningú sap de la seua existència fins que li descobreix una excèntrica xiqueta (Chloë Moretz) al costat de la qual viurà una increïble aventura.

El dissabte 7 de març, començarà la jornada amb l'habitual matinal infantil on els més xicotets podran veure la pel·lícula “Les aventures de Peabody i Sherman”, que explica la història del Sr. Peabody, el gos més reeixit del món, i el seu entremaliat fill Sherman, que van a utilitzar la seua màquina del temps –el Vueltatrás– per a embarcar-se en l'aventura més escandalosa que s'haja vist mai. No obstant açò, en un desafortunat accident, Sherman li mostra la màquina a la seua amiga Penny per a impressionar-la i acaben creant un forat en l'univers, provocant el caos en els esdeveniments més importants de la història. Abans que el passat, el present i el futur queden alterats, el Sr. Peabody acudeix al rescat mentre ha de fer front al major desafiament de sempre: ser pare. Junts deixaran la seua petjada en la història.

A la vesprada, de 17 a 21 hores, els joves podran gaudir d'una vesprada lúdica en “Lluna Esplai”, un espai on hi ha jocs de taula, videojocs i futbolí, entre altres activitats.