La delegació de Joventut programa “Creatori 2016”

Els objectius principals són la dinamització cultural del territori i donar suport a joves creadors
 
 
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat el programa “Creatori 2016”, un projecte sociocultural de caràcter interdisciplinari, els objectius principals són la dinamització cultural del nostre territori; i donar suport a joves creadors. Dins del projecte cultural, hi ha programats cinc seminaris. Concretament, versaran sobre la creació musical, arts plàstiques, escriptura, creació audiovisual i interpretació que es desenvoluparan de febrer a març de 2016. El pròxim 28 de gener es realitzarà la presentació oficial en el Casal Jove.
 
Les places són limitades per a cada seminari, si es participa en tot el projecte interdisciplinari la matricula és gratuïta, si solament es va a realitzar la formació el preu varia en funció del seminari. Al final s'oferirà un certificat de participació als assistents als cursos.Les inscripcions es podran realitzar fins al pròxim 26 de gener en el Casal Jove del Port (c/ Vent de Marinada, sn), o en la Casa de la Joventud de Sagunt (c/Albalat, 1). Per a més informació consultar la web www.saguntjove.es o cridar al telèfon 96 268 34 39.
 
El regidor delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha explicat que “des de la delegació de Joventut, amb aquest programa volem generar un fòrum de joves artistes tant multidisciplinari com interdisciplinar. Multidisciplinari perquè es van a impartir cinc seminaris que contemplaran 5 arts diferents. I d'altra banda, és interdisciplinari, perquè la idea és que aquest fòrum servisca per a realitzar també una posada en comú entre ells, que es vagen coneixent els joves artistes del municipi i de la comarca perquè puguen generar sinergies entre ells”. Sampedro ha afegit que “un altre dels objectius, és que al final de tots aquests cursos, sorgisca un projecte artístic per al municipi que servisca d'aparador també per al grup”. Guillermo Sampedro ha conclòs que “el punt de partida d'aquest fòrum o seminari són les “Expulsions” socials, econòmiques, de tot tipus; i volem que aquest tema servisca de punt de trobada entre els joves artistes del municipi. En definitiva, Creatori està format per una serie de cursos de tecnificació de cadascuna de les arts previstes”.
 
Mariola Ponce, encarregada d'impartir el curs d'interpretació, ha afegit que “a més dels seminaris hi haurà un altre apartat en el qual es convidara a professionals de totes les disciplines i serà obert per a tots els grups. De moment, ens ha confirmat Javi Pujades la seua assistència per a donar una d'aquestes xarrades, que tindran com a objectiu posar en contacte a professionals amb els joves artistes de la comarca”.
 
Per als alumnes en Grau Superior de Música o els interessats en la composició, “Creatori” ofereix un seminari que consisteix en l'elaboració de projectes de creació musical per a la seua interpretació en directe i posterior enregistrament. També s'impartiran tècniques i patrons aplicables a la música per al món audiovisual i el del teatre. A més, amb aquesta activitat es pretén aprofundir en l'ús de maneres i ritmes útils per a la generació d'una música performática. Es tracta d'un seminari impartit per Sergi Rajadell, d'un total de 64 hores, que s'impartiran els divendres de 10 a 14 hores. Si solament es vas agafar a la formació té un preu de 96 euros.
 
Els il•lustradors, dissenyadors gràfics i graduats en Belles arts, també tenen el seu buit en “Creatori”, ja que sota el tema “Expulsions” hi haurà un seminari sobre arts plàstiques. El contingut d'aquesta activitat, se centra en la representació i projecció del discurs gràfic i pictòric de les arts plàstiques i la seua creació en col•laboració amb altres disciplines en l'objectiu d'elaborar un projecte creatiu comú. El seminari, que es desenvoluparà en un total de 32 hores, serà impartit els dimecres de 17 a 19 hores, per Jaime Jiménez d'Haro. Si solament es a realitzar la formació, el preu és de 51 euros.
 
D'altra banda, per als escriptors, actors o joves amb alguna experiència d'escriptura creativa, partint del tema que vertebra “Creatori” “Expulsions”, podran escriure individual i col•lectivament en el seminari d'escriptura. Els continguts de l'activitat seran la creació de monòlegs i diàlegs, creació de personatges complexos i la temporalitat. El seminari impartit per Paco Zarzoso, tindrà una durada de 50 hores que es completaran els dijous de 18 a 21 hores. Si solament es va a realitzar  la formació, el preu serà de 80 euros.
 
Els joves actors o actrius del Camp de Morvedre amb experiència prèvia podran realitzar un seminari sobre interpretació, que se centrarà en intervencions dramàtiques, performances, mostres gestuals, i la ruptura de fronteres com a manera d'expulsió. L'activitat, impartida per Mariola Ponce, té una durada de 32 hores, que es realitzaran els dissabtes de 17 a 19 hores. Si solament es va a realitzar la formació el preu del seminari és de 52 euros.
 
Finalment, els estudiants dels últims cursos de Comunicació Audiovisual, també disposaran d'un seminari amb el qual ampliar els seus coneixements. En aquesta activitat es tractarà la creació i invenció d'imatges dins d'un projecte que cerca la relació interdisciplinària. Aquest seminari, s'impartirà per Christian Feijóo, els dissabtes de 17 a 19 hores, formant per un total de 32 hores. Si solament es va a realitzar la formació el preu serà de 52 euros.