La delegació de Joventut programa diverses activitats per a aquest cap de setmana

Moltes d'aquestes iniciatives s'emmarquen dins del festival Novembre Negre

La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha programat per a aquest cap de setmana diverses activitats d'oci i temps lliure com a tallers, cinema, activitats infantils, un concurs de micro relats, un tribut al cèlebre personatge de la literatura Tintín, un concert i fins i tot un concurs. Cal destacar que moltes d'aquestes iniciatives s'emmarquen dins del festival Novembre Negre. 
 
Hui, dimecres, 18 de novembre, a les 19.30 hores, tindrà lloc un taller literari que porta per nom Les provocacions de Pulp Fiction. Marian García, especialista en creació literària, proposa aquesta activitat per a joves majors de catorze anys que es desenvoluparà en el Casal Jove del Port de Sagunt. Les inscripcions són gratuïtes i poden fer-se cridant al telèfon 96 268 34 39.
 
El dijous, 19 de novembre, a les 19 hores, es projectarà la pel·lícula policíaca argentina Betibú. El film comença en la plàcida finca La Maravillosa, on l'amo, el poderós empresari Pedro Chazarreta, apareix assassinat. Chazarreta és l'únic sospitós d'assassinar a la seua dona simulant un accident domèstic. Per a donar cobertura a l'escandalosa notícia, El Tribuno, un dels periòdics de major tiratge del país, convoca a Nurit Iscar, famosa escriptora de novel·les policials que porta anys oculta en un ostracisme creatiu i voluntari.
 
El divendres, 20 de novembre, a les 19 hores, els afeccionats al cinema podran veure la pel·lícula Zulu. El film, ambientat en una Sud-àfrica encara turmentada per l'apartheid, una parella de policies persegueix a l'assassí d'una jove adolescent. Des dels townships de Ciutat del Cap fins a les luxoses residències a la vora del mar, aquesta recerca transformarà la vida dels dos homes i els obligarà a enfrontar-se als seus propis dimonis interns. Un intens treball de Jérôme Ix-li no estrenat comercialment a Espanya. Així doncs, es tracta d'una oportunitat de veure-la en pantalla gran i en versió original.
 
El dissabte, 21 de novembre, a les 10 hores, el departament de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt i la productora Pezenelagua proposen una gimcana divertida en la Gerència del Port de Sagunt basada en el dinovè àlbum de la sèrie de Tintín, “Stock de Coque”, un dels més crítics amb dos temes que, per desgràcia, sempre estan d'actualitat: el tràfic d'éssers humans i el tràfic d'armes. Hi haurà obsequis als participants, entre ells, l'àlbum d'Hergé en el qual es basa la Gimcana. Un tribut per als quals coneixen a Tintín i, sobretot, per als joves que no el coneixen. Les inscripcions podran fer-se per grups en el Casal Jove i punts informatius del departament de Joventut dels instituts de la localitat.
 
El dissabte també se celebrarà el Dia de la Infància en el Casal Jove del Port de Sagunt. A partir de les 11 hores, hi haurà castells inflables, activitats amb marionetes, un concurs de dibuix, tallers i iniciatives d'animació. 
 
A més, el dissabte, a partir de les 23 hores, tindrà lloc el concert de Papaya i Parade en el Casal Jove del Port de Sagunt. L'accés és lliure i els interessats podran arreplegar les invitacions en Cafè Berlín i la tenda Flexidiscos en Ruzafa. 
 
Des de la delegació de Joventut recorden que es podrà participar en el concurs de micro relats de twitter fins al pròxim 20 de novembre. Els interessats hauran de fer-ho amb el hastag #NN15 de @NovembreNegre.