La delegació de Joventut realitza xarrades sobre seguretat en l'ús del mòbil i nomofòbia en instituts

L'activitat s'emmarca dins del Programa Argos, que té com a objectiu prevenir el ciberassetjament


La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat durant els mesos de febrer i març una sèrie de xarrades sobre seguretat en l'ús del telèfon mòbil dirigides a gent jove. S'han oferit quinze xarrades en grups de secundària dels instituts Eduardo Merello, Jorge Juan i María Moliner.
 
Han acudit 400 alumnes, principalment de grups d’ESO. A les quinze sessions se sumen les dues xarrades sobre la mateixa temàtica que es van oferir en febrer en el Casal Jove, que en este cas anaven dirigides a famílies.
 
Estes xarrades han tingut com a principal objectiu conscienciar a l'alumnat sobre la importància de la protecció i seguretat en l'ús del seu mòbil, a més d'oferir-los una sèrie de consells saludables i normes sobre l'ús correcte del mateix per no caure en la nomofòbia (por incontrolable a eixir de casa sense el telèfon).
 
“També se'ls ofereixen eines de prevenció que ens ajuden a evitar situacions complexes i delicades, tot açò dins del Programa Argos, una iniciativa de la regidoria que tracta de fer front al ciberassetjament i als problemes de seguretat en internet i les xarxes socials”, segons explica el delegat de Joventut, Guillermo Sampedro.
 
Durant les ponències que ha impartit Jorge Bono, expert en gestió de xarxes, s'ha ensenyat als i les joves a configurar el mòbil de manera segura per evitar problemes i garantir la protecció i el dret a la intimitat de les persones.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores