La delegació de Mobilitat Urbana recorda que aquest dijous 22 de setembre se celebra el dia sense cotxe

El dissabte, 24 de setembre, es realitzarà un acte sobre la implantació de la “Zona 30” i el diumenge, 25 de setembre, es reprendrà el Dia de la Bici amb un recorregut urbà
 

La delegació de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat diversos actes per a celebrar la “Setmana de la Mobilitat”, que ha començat aquest dilluns, 19 de setembre. 

Concretament, aquest dijous, 22 de setembre, se celebrarà el dia sense cotxe i, per això, la delegada de Mobilitat Urbana ha convidat “als veïns al fet que acudisquen a treballar en qualsevol altre mitjà de transport que no siga el seu vehicle particular. Per això, tindran a la seua disposició l'autobús i el trenet de forma gratuïta”. Cal destacar que d'entre els dibuixos presentats al concurs d'Educació Vial se seleccionaran aquells que representen l'ús del transport públic o vehicles no motoritzats i es realitzarà un lliurament de premis també el 22 de setembre. Els dibuixos, a més de ser premiats, s'exposaran a l'interior dels autobusos. A més, durant la setmana de la mobilitat, i amb l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta, aquestes es podran pujar en l'autobús.

 
 
El dissabte, 24 de setembre, es realitzarà un acte sobre la implantació de la “Zona 30” per part de l'Associació de Veïns La Victòria, concretament per part d'Isidro Andújar, com a primer pas per a instaurar eixa mesura. Concretament, es va a provar aquesta experiència pilot en l'espai comprès entre les avingudes Periodista Azzati, Camp de Morvedre, 9 d’Octubre i el carrer Fornás. La Zona 30 es tracta d'una iniciativa que suposa la reducció de velocitat a 30 km/hora en la majoria de vies del municipi i donar prioritat a bicis i vianants, exceptuant les artèries principals on es mantindran la velocitat i la preferència. “Entenem que, cada vegada més, ha de reduir-se l'ús del vehicle privat, per a donar més protagonisme i major espai a bicicletes i vianants”, ha indicat la delegada de Mobilitat Urbana.
 
Posteriorment, el diumenge, 25 de setembre, es reprendrà el Dia de la Bici amb un recorregut urbà que visibilitzarà la situació dels ciclistes a l'hora de desplaçar-se pel municipi. El circuit donarà començament a les 10.30 hores en la Gerència del Port de Sagunt, passant per la plaça Major de Sagunt, i acabarà en la plaça de la Concòrdia, on es llegirà un manifest i es farà un sorteig. En la plaça Major es farà una parada tècnica i servirà per a reivindicar la recuperació d'espais motoritzats, segons ha especificat Roser Maestro. 
Cal destacar que des del departament de Mobilitat Urbana també s'organitzaran visites als col·legis amb un autobús perquè les xiquetes i xiquets puguen familiaritzar-se amb l'ús d'aquest vehicle, en el context d'un “Camí escolar segur”, que posteriorment serà objecte d'un altre concurs escolar de dibuix. 
En els actes participen les associacions Morvedre amb bici, Acció Ecologista Agró, Club MTB Morvedre i la Federació Veïnal de Sagunt.