La delegació de Participació Ciutadana repetirà els cursos de formació sobre la Llei de Transparència davant l'èxit d'inscripció

La matriculació és gratuïta i es tractaran aspectes documentals, fiscals i comptables
Imagen 1
 
La delegació de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt repetirà els cursos de formació sobre obligacions de la Llei de Transparència destinats a associacions aquesta tardor, donat l'èxit d'inscripció dels dos que es van a realitzar aquest mes. Concretament, el primer curs versa sobre aspectes documentals, fiscals i comptables; i el segon sobre comptabilitat. Aquestes dues accions formatives es repetiran (dues vegades cada curs) a la tardor, probablement a l'octubre o novembre. Així mateix, el tercer curs, sobre la repercussió de la llei de transparència en les associacions, que tindrà lloc en juny, en data per determinar, també es repetirà una sola vegada a la tardor. 
 
El delegat de Participació Ciutadana, Pablo Abelleira, ha destacat: “Aquesta inscripció massiva demostra l'interès de les associacions per ser més transparents i obertes, així com de complir de la millor forma possible els requisits que imposa la Llei de Transparència. Ha sigut un encert que des de la delegació de Participació Ciutadana s'organitzen aquests cursos de formació, ja que, de la mà de professionals en aquesta matèria, les associacions van a rebre la formació adequada per a complir les obligacions de la citada llei. Per aquest motiu, hem decidit que aquesta tardor tornarem a repetir aquests cursos perquè cap associació es quede sense accedir a ells”. 
 
Aquells que desitgen inscriure's podran fer-ho enviant un correu electrònic a participacio.ciutadana@aytosagunto.es amb les dades de l'associació, el nom, cognoms i DNI del participant. S'han ampliat les places disponibles a 25, limitades a un membre per associació. La formació la impartirà la Fundació Horta Sud i la inscripció és gratuïta.
 
Cal destacar que també s'està preparant una Guia de transparència per a Entitats sense Ànim de Lucre (ESAL), que és un quadern informatiu que arreplegarà les obligacions derivades de la Llei 19/2013 de Transparència i llei 2/2015 de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana i aquelles altres mesures voluntàries i de bones pràctiques en transparència en l'organització i gestió de les associacions.
 
Així mateix, s'estan preparant formularis de dades de transparència per a les Entitats sense Ànim de Lucre (ESAL) amb la finalitat d'arreplegar tota la informació en matèria de transparència, així com les obligacions que es deriven de la citada llei 19/2013. Aquesta informació serà publicada en un dels espais de la web de l'Ajuntament de Sagunt per a coneixement de tota la ciutadania.
 
En el curs de “Repercussió de la llei de transparència en les associacions, taller teòric i pràctic sobre la Llei de Transparència” es lliurarà la Guia de Transparència i un formulari de transparència elaborat per a facilitar les dades que, en aquest sentit, s'inclouran en la pàgina web municipal.