La delegació de Turisme ha participat en la primera reunió de gestors del SICTED

La directora general de Turisme destaca el bon acolliment de la iniciativa impulsada per la Generalitat a través de l'Agència Valenciana de Turisme

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha participat en la primera reunió de gestors SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació) en el Centre de Turisme de València. 

El SICTED s'està implantant en tota Espanya i en la nostra Comunitat, ja compta amb 24 municipis adherits, 6 d'ells de la província de València. Aquests municipis són Cullera, Gandia, Utiel, Xativa, València i Sagunt que porta des de 2014 adherit a SICTED. 

Durant la jornada celebrada en el Centre de Turisme (cdT) de València, s'ha repassat tot el realitzat en l'etapa 2012-2015, l'evolució del projecte en el primer semestre 2016 i s'han analitzat les previsions fins a finals d'any, així com l'exposició del reglament de funcionament del Comitè Interdestinos SICTED Comunitat Valenciana. La jornada ha tingut com a objectiu la creació del Comitè Interdestino de la Comunitat Valenciana i l'aprovació del seu reglament. Aquest Comitè persegueix una coordinació en el projecte a nivell de Comunitat amb la finalitat de conjuminar propostes i millores per a elevar-les a Turespaña amb una sola veu. 

A la jornada, van assistir representants dels 24 municipis, estant també present la Gestora SICTED de Sagunt. Cal destacar que Sagunt explica ja amb 30 empreses distingides i 14 de camí a l'obtenció del distintiu a la fi de 2016.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha destacat: "el bon acolliment de la iniciativa impulsada per la Generalitat a través de la Agència Valenciana del Turisme", al mateix temps que ha posat l'accent que "la configuració d'aquesta xarxa de destinacions que aposten per la qualitat és un salt qualitatiu molt important en el projecte, ja que ens permetrà donar-li un enfocament de gestió global i generar dinàmiques entre les destinacions adherides en àmbits com la vinculació entre qualitat i productes turístics, qualitat i innovació en destinacions turístiques, qualitat i sostenibilitat en destinacions". Huete ha recordat que: "expliquem ja amb la participació de prop d'1.000 serveis turístics, tant de gestió pública com a privada i que açò avala el gran acolliment que té aquesta iniciativa entre els agents turístics". Finalment, la directora general de Turisme ha agraït a totes les destinacions: "els seus esforços a favor de la millora contínua de la qualitat dels serveis que ofereixen al turista" i ha afegit que a més "té una tornada en les bones xifres de visitants, despesa en destinació, rendibilitat empresarial i índex de satisfacció i intenció de repetir visita del turista".

Així mateix, ha ressaltat que el distintiu Compromís Qualitat Turística:"és un primer pas per a treballar amb estàndards de qualitat de referència, una filosofia que el turista cada dia demanda més, però sobretot és una plataforma perquè tots els agents del municipi treballen conjuntament per una mateixa fi, generant sinergies i, per tant, major valor afegit a les destinacions participants".

Projecte SICTED

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és una metodologia de la Secretaria d'Estat de Turisme, qui ho cedeix a les comunitats autònomes, mitjançant acord de col·laboració, perquè ho implanten en el seu territori.

El SICTED té com a objectius principals obtenir un nivell homogeni de qualitat en tots els serveis amb els quals interactua un turista i fomentar, entre tots els agents, la millora contínua en la destinació turística, a través de la taula de qualitat.