La delegació de Turisme ja està en FITUR 2016

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la delegada de Turisme, María Giménez; i els regidors Pablo Abelleira i Teresa García van arribar ahir per a presentar l'àmplia i variada oferta turística de la ciutat


La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ja està en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) 2016 per a promocionar l'àmplia i variada oferta turística de la ciutat. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la delegada de Turisme, María Giménez; i els regidors Pablo Abelleira, Teresa García, Remei Torrent i José Vicente Muñoz van arribar ahir per a presentar aquesta oferta. 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “És el primer any que els membres d'este Equip de Govern venim a FITUR i ha sigut una presa de contacte amb una fira que és molt important per a la nostra ciutat, que ens permet pensar a millorar i que és un aparador per a possibles clients i turistes. Des de l'Equip de Govern estem apostant pel turisme d'una manera decidida i potenciarem l'oferta cultural, patrimonial i festiva. Ja tenim idees de cara a la pròxima edició i les plantejarem per a millorar l'oferta, ampliar-la i tindre el protagonisme que una ciutat com esta es mereix”.

Els conjunts històrics monumental i industrial constitueixen un dels principals pilars en els quals es basa la difusió dels nostres atractius turístics, als quals s'uneixen les excel·lents platges i els diversos serveis que es posen a la disposició dels turistes. A més tota la informació es facilita amb els tradicionals fullets en diferents idiomes i suports audiovisuals, així com a través de mitjans tecnològicament avançats com són les aplicacions per a ordinadors i dispositius mòbils que compten amb audioguies adaptades al llenguatge de signes. En la senyalització dels monuments es troben a la disposició dels usuaris codis QR que es capten amb els mòbils i tabletes.

Sagunt promociona en FITUR el seu conjunt històric artístic compost, entre d’altres, pel Castell, el Teatre Romà, el Museu Arqueològic, els jaciments romans musealitzats de la Via del Pòrtic i la Domus Romana, la Jueria i la Casa dels Berenguer. A més, difon el conjunt arqueològic industrial, compost per les restes posades en valor de les antigues instal·lacions de la Factory Town del Port de Sagunt, el Forn Alt, la Nau de Tallers Generals, el Barri Obrer, el futur Museu Industrial que està situat en la Nau d'Efectes i Recanvis o l'edifici de l'antiga Gerència.

 
També presenten les Festes d'Interès Turístic Nacional, la Setmana Santa Saguntina i les Falles, que són punts forts de l'oferta turística de la nostra ciutat. Així mateix, es promociona l'artesania, amb el típic colcho de suro, i les rutes, senderes, el centre d'interpretació de la marjal (casa i finca Penya), el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i la Marjal dels Moros.
 
Un altre dels punts forts de l'oferta turística, que també inclou l'àmplia programació cultural que organitza l'Ajuntament de Sagunt i la Generalitat, són els 13 quilòmetres de costa de Sagunt que alberguen excel·lents platges àmpliament reconegudes oficialment per la seua qualitat. Les platges del Port de Sagunt, Almardà, Corinto i Malvarrosa a Sagunt presumeixen d'estar entre les millors d'Espanya. A més, compten amb cinc quilòmetres de dunes naturals, amb flora i fauna autòctones, úniques a la Comunitat Valenciana; passeig marítim amb tots els serveis d'hostaleria i d'oci; els reconeixements oficials, com les seues tres Banderes Blaves d'Europa; i totes les certificacions de qualitat, idoneïtat mediambiental i accessibilitat.
 

Igualment, des de la delegació de Turisme, es presentaran les ofertes empresarials amb preus actualitzats de serveis, allotjaments i restauració amb les quals explica la ciutat.