La delegada d'Hisenda presenta una proposta de modificació del tipus de gravamen de l'IBI per al 2017

Els criteris polítics són continuar compensant les pujades anuals del 10% derivades del cadastrás del 2012 i mantenir el nivell d'ingressos
Imagen 1
 La regidoria d'Hisenda va presentar ahir en la comissió informativa d'Hisenda una proposta de modificació del tipus de gravamen de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a 2017. Des de Gestió Tributària s'ha treballat amb dos criteris polítics com són continuar compensant les pujades anuals del 10% derivades del cadastràs del 2012 i mantenir el nivell d'ingressos, que en 2016 van ser 156 milions. Com a molt s'augmentaria l'IPC, que per a 2017 es fixa en l'1,5%, explica la regidora d'Hisenda, Teresa García.

Amb aquestes premisses la proposta és una disminució del tipus de gravamen de l'IBI de caràcter general fins a situar-ho en el 0,52 i el de caràcter especial (que es recorda són els immobles d'ús industrial i comercial de valor major a un milió d'euros) situar-ho en el 0,695.

Amb aquestes quantitats l'Ajuntament preveu l'ingrés de 204.162 euros més, “a pesar que aquestes previsions després sempre es compleixen a la baixa, amb el que el nivell d'ingressos per IBI es mantindria estable”, indica la delegada.

Amb aquesta rebaixa del tipus, no solament es compensa el cadastràs, sinó que també es mantindran i augmentaran, encara que siga en una xicoteta quantitat, els ingressos. Si parlem de l'impacte sobre el rebut, la major part de veïns i veïnes de Sagunt no veuran incrementat el mateix, i en aquells casos on si ho fa, l'increment se situarà com a mitjana per sota de l'increment de l'IPC de l'1,5%, segons indica la proposta.

L'IBI de rústica es manté en nivells de recaptació i en tipus de gravamen igual que l'any passat, ja que no l'afecta cap increment en el valor cadastral i per tant es manté el nivell d'ingressos en aquest apartat.
 
Amb aquesta proposta es continua amb el compromís de compensació del cadastràs que l'Ajuntament de Sagunt ha assumit amb els i les habitants de Sagunt fins que en 2017 es puga demanar bé la revisió d'una ponència de valors nova, bé l'actualització de l'actual amb les correccions sobre el valor cadastral que la Direcció general del cadastre té establides per a aquelles poblacions desfasades com la nostra, cosa que no podem fer fins que passen 5 anys de l'aprovació de la ponència, malgrat haver demanat al Ministeri i a la mateixa direcció general que aquestes mesures de compensació puguen aplicar-se al cap de 3 anys i no als 5 com ocorre ara”, afirma García. “Aquests treballs són les accions prèvies a la finalització del projecte de pressupostos del 2017, que voldríem fer coincidir amb el debat de l'Estat del Municipi que ha de celebrar-se a l'octubre”, ha conclòs la delegada.