La delegada de Joventut va assistir a la jornada de prevenció de la violència sexual en joves i adolescents

Aquesta acció formativa té com a objectiu informar i formar al professorat així com a l'alumnat sobre el programa IRENE que ha desenvolupat l'Institut de la Dona per a prevenir situacions de violència sexual


La delegada de Joventut, Davinia Bono, ha assistit aquest matí a la jornada de prevenció de la violència sexual en joves i adolescents que està tenint lloc aquest dijous, 14 de maig, de 9 a 14 hores, en el Casal Jove de Port de Sagunt. Aquesta acció formativa té com a objectiu informar i formar al professorat així com a l'alumnat sobre el programa IRENE que ha desenvolupat l'Institut de la Dona per a prevenir situacions de violència sexual. 

La realització d'aquesta jornada es justifica perquè la desigualtat entre dones i homes és la principal causa de la violència de gènere en qualsevol de les seues formes: psicològica, sexual, física, etc. En aquest sentit, l'educació juga un paper crucial en la construcció d'una ciutadania igualitària. La formació al professorat, la informació a l'alumnat i l'engegada d'un protocol de violència de gènere en cada centre de secundària suposa iniciar el procés de superació de societats sexistes.
La delegada de Joventut i Igualtat, Davinia Bono, ja va destacar la importància que té aquesta jornada sobre el programa IRENE per a informar i formar als joves en la prevenció de les situacions de violència de gènere i, més concretament, la violència sexual. A més, va assenyalar que iniciatives com aquesta són fonamentals per a sensibilitzar als estudiants i també a tots aquells professionals que treballen amb ells. En definitiva, va indicar, es tracta d'avançar tots junts, pas a pas, cap a una societat més igualitària. 
A aquesta iniciativa estan assistint professionals de l'educació, de l'oci i temps lliure, la sanitat i la igualtat, així com membres dels cossos i forces de seguretat. A més, estan participant altres col·lectius. La jornada es compon de conferències, panells d'experiències i d'una posada en comú de les conclusions extretes.