La Diputació de València ajuda els joves de Sagunt amb l’exposició “Veig veig”

El projecte educatiu de la Diputació de València recau en Sagunt per a treballar amb col·legis e instituts els valors contra el racisme i la xenofòbia

 

La Diputació de València ha organitzat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i l'Assemblea de Cooperació per la Pau, el projecte “Veig, veig” amb la finalitat de lluitar contra el racisme i la xenofòbia.

 

L'exposició va destinada principalment a joves d'entre 10 i 16 anys per a la posada en valor del respecte pels Drets Humans i les diferències racials. D'una forma interactiva, molts dels col·legis i instituts de Sagunt participaran en un circuit compost per 6 seccions que resoldran i provocaran preguntes als estudiants. L'objectiu principal és que s'eliminen els prejudicis, totes les idees que vagen en contra que les persones estiguen integrades i siguen respectades.

 

Isabel García, diputada provincial d'Educació i Esport, agraeix la col·laboració a l'ajuntament i a Educació per la Pau. “Aquesta és una exposició que Assemblea de Cooperació per la Pau porta traslladant per tota Espanya des de fa 10 anys. És una exposició que treballa els valors i que intenta transmetre el valor de la diferència. Des de la Diputació ens semblava interessant portar-ho als municipis de València. Hem estat a Mislata, ara estem a Sagunt, després anirem a Ontinyent i finalitzarem a Requena. Tenim un recorregut bastant ampli pel territori de la província de València”.

 

Guillermo Sampedro, regidor de Joventut i Cooperació, després d'agrair a la Diputació aquesta iniciativa, assegura als més joves no ser “una exposició típica de quadres, sinó molt més entretinguda on podran tocar i aprendre”. El regidor d'educació, José Manuel Tarazona, també dóna les gràcies i cita el treball que s'està duent a terme “perquè Sagunt siga una ciutat educadora amb una escola inclusiva”.

 

A més, Guillermo Sampedro, al fil del tema dels Drets Humans, va voler afegir que precisament l'Ajuntament de Sagunt té una preocupació gran pel dret dels xiquets i en les últimes setmanes UNICEF li ha atorgat un distintiu per ser ciutat amiga de la infància, “perquè treballem especialment els drets dels més xicotets”.