La Falla Plaça Rodrigo guanya el Premi a la Millor Falla de Sagunt i El Palleter es fa amb el de Millor Falla Infantil

 

El lliurament de premis de les Falles 2023, que ha tingut lloc aquesta vesprada a les portes de l'Ajuntament de Sagunt, ha culminat amb la victòria en la Secció Especial de la Falla Plaça Rodrigo en el Monument gran, i la de la Falla El Paletero en el monumento infantil.

El primer estreno en la Sección Especial ha seguido hasta el final de la Falla Plaça Rodrigo. El segon premi en la categoria de majors ha sigut per a Falla La Marina, mentre que Falla El Palleter ha quedado en tercer lloc. El quart i cinqué premis han sigut per a les falles Eduardo Merello i La Victòria respectivament.

Falla Major Plaça Rodrigo

L'acte del lliurament de premis ha estat presidit per l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Maite Nebot Morales i Claudia Ramón Ferrandis, que han entregat els guardons al costat del president de Federació Junta Fallera de Sagunt, Jaime Gil, i la regidora delegada de Festes i Cultura Popular, Asun Moll. La cerimònia ha comptat també amb la presència de nombrosos regidors i regidores de la Corporació municipal.

Respecte a la categoria infantil, la falla guanyadora d'enguany ha sigut Falla El Palleter. El segon premi de Secció Especial infantil ha sigut per a la Falla Plaça Rodrigo. D'altra banda, el tercer premi l'ha aconseguit La Palmereta; el quart premi ha anat a la Falla La Marina; i el cinqué premi ha sigut per a la Falla La Victòria.

Falla Infantil El Palleter

En secció primera de majors, la Falla Luis Cendoya ha aconseguit el primer premi. A aquesta comissió li segueix la Falla Santa Anna en segon lloc i la Falla La Palmereta en tercer lloc. En categoria infantil, el màxim guardó de secció primera d'enguany és per a la Falla Eduardo Merello; el segon ha sigut per a la Falla Luis Cendoya, i el tercer per a la Falla Els Vents.

La comissió de la Falla Plaça Rodrigo també pot celebrar el premi de ninot indultat major; a més, la Falla La Palmereta ha aconseguit tindre també el ninot indultat infantil. El guardó a la millor ornamentació de carrers ha recaigut en la Falla La Palmereta, que ha quedat per davant de Els Vents i de Plaça Rodrigo.

La Falla Gilet i la Falla Plaça Rodrigo han aconseguit enguany el premi ex aequo a la millor crítica local en falles grans, seguides de la Falla Eduardo Merello i la Falla La Palmera, que han aconseguit el segon i tercer premi respectivament. Quant al mateix premi en secció infantil ha sigut per a la Falla La Palmereta, sent la Falla Santa Ana la segona i la Falla Eduardo Merello la tercera.

D'altra banda, el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt 2022/2023, que atorga la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, ha sigut per a la Falla Penya El Mocador. Finalment, Holcim ha fet lliurament un any més del premi a la Falla Més Sostenible, que ha recaigut en la Falla Plaça Rodrigo. El premi de L’Epicentre al ninot indultat per votació popular ha sigut per a la Falla Plaça Rodrigo en categoria major, i per a la Falla Plaça Rodrigo en categoria infantil.

Finalment, la Falla Penya El Mocador es va fer amb el premi al millor llibret d'aquest 2023, atorgat per l'Ajuntament de Sagunt. Les falles La Palmera i Plaça Rodrigo son segona i tercer enguany en aquesta categoria. També cal destacar que la Falla Penya El Mocador ha refutado el segon premi de la Generalitat Valenciana per la Promoció i Ús del Valencià 2023. I el premi a la millor Crítica i Poesia del llibret se l'ha emportat la Falla Santa Anna.