La Falla Plaza Rodrigo i Adjacents aconsegueix el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt i la delegada d'Igualtat han lliurat aquest guardó que convoca el departament municipal d'Igualtat

  
L'Associació Cultural Falla Plaza Rodrigo i Adjacents ha aconseguit el premi a la Falla Més Igualitària de Sagunt, convocat per la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, en obtenir la major puntuació d'acord amb els criteris establits en les bases d'aquesta setena edició. L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la delegada d'Igualtat, Davinia Bono, han lliurat el premi als representants de la falla en un acte en el qual també han estat presentes les falleres majors de la comarca, María Moliner i Ada Fraj; el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Enrique Docón; i altres membres de la mateixa. 
 
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, ha felicitat a la falla guanyadora i ha donat l'enhorabona a totes les falles participants, animant-les al fet que seguisquen sent exemple de política activa en matèria d'igualtat: “Crec que és important saber conciliar la tradició de les falles amb aquest tipus d'iniciatives que fomenten i difonen els valors igualitaris en tots els aspectes de les comissions. A més, aquest premi suposa un incentiu més per a les falles a nivell local. Des del principi hem apostat per les polítiques igualitàries i hem intentat que arriben a tots els ordres culturals i socials de la ciutat”. 
 
La delegada d'Igualtat, Davinia Bono, ha volgut “felicitar a la Falla Plaza Rodrigo pel premi d'enguany” i animar-los “a continuar treballant, ja que són una comissió que participa des del primer any i que, a més, va progressant”. A més, Bono ha felicitat “a totes les associacions culturals participants” i ha valorat i agraït el seu interès i esforç. Així mateix, ha animat “a totes les falles al fet que participen en la pròxima convocatòria del premi amb la finalitat que integren els valors igualitaris en el seu funcionament intern, en el llibret, les activitats culturals i els monuments”. 
 
Les persones que han compost el jurat han valorat sobretot el treball realitzat per a programar activitats culturals amb contingut igualitari i, especialment, la labor per al foment de la igualtat entre els més xicotets i els adolescents. També han valorat l'elaboració de les disfresses i altres aspectes com el llenguatge igualitari utilitzat en el llibret. Respecte al monument faller, cal destacar que no hi ha cap escena ofensiva i que, generalment, el monument és respectuós cap a les dones. Quant a la crítica, el jurat també ha valorat la implicació de la comissió contra la violència de gènere i l'ha felicitat per la seua participació continuada des de la creació del certamen i pel seu compromís per avançar en la igualtat.