La Federació Valenciana de Municipis i Províncies inclou en el seu Banc de Bones Pràctiques un projecte de Turisme de Sagunt

El projecte va eixir d'unes taules de treball i va consistir a crear aparcament per als assistents a Sagunt a Escena i una aplicació perquè la gent tinguera al seu abast tota la informació turística i cultural de la ciutat

(Foto archiu)

 

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) s'ha pres com a exemple per a altres poblacions, dins del seu “Banc de Bones Pràctiques” el projecte realitzat des de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt de crear unes taules de treball participatives per a poder donar major repercussió turística al Festival Sagunt a Escena. Gràcies a aquestes taules es va crear el primer aparcament per a tots aquells que van assistir al festival, es van assignar dues parades de Taxi i es van obrir a l'ús els banys del Museu. A més es va crear una aplicació perquè la gent tinguera al seu abast tota l'oferta turística, patrimonial, cultural, gastronòmica i museística de Sagunt.

 
Per a dur a terme aquesta iniciativa també van participar les regidories de Cultura, Policia Local (Tràfic), Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt, així com la regidoria de Turisme del municipi de Canet d'en Berenguer. 

D'altra banda, les taules de treball de les quals van sorgir aquestes iniciatives estaven compostes per Teatres de la Generalitat, la Diputació de València, l'Àrea de Participació Ciutadana, així com Adetursa i diferents associacions de comerciants, hotelers, cases rurals, restaurants i taxistes de la Comarca. Aquestes taules de treball, són el primer pas per a posar en comú les diferents iniciatives de millora del turisme a Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre.


La regidora delegada de Turisme, María Giménez, considera que “la coordinació entre les diferents àrees implicades, les aportacions de la ciutadania i els professionals del sector és fonamental per a l'èxit d'una convocatòria tan important i que en aquesta línia es continuarà planificant en pròximes accions”. María Giménez ha destacat també que “és interessant que es valoren des d'entitats externes al municipi un projecte com a est i per tant agraïsc que des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies se'ns reconega aquesta iniciativa i que s'haja inclòs en el Banc de Bones Pràctiques com a referència per a altres municipis”.