La festa de Sant Antoni se celebrarà enguany del 9 al 24 de gener

L'Associació Cultural Sant Antoni de Sagunt organitza la programació d'activitats en col·laboració amb la delegació de Festes de l'Ajuntament de Sagunt i altres entitats


L'Associació Cultural Sant Antoni de Sagunt ha organitzat la programació d'activitats commemoratives de la festivitat de Sant Antoni en col·laboració amb la delegació de Festes de l'Ajuntament de Sagunt i altres entitats. Les diverses iniciatives que s'han preparat començaran el 9 de gener i acabaran el 24. Així ho han explicat hui en la presentació l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el president de l'A. C. Sant Antoni de Sagunt, Rafa Alós, acompanyat del vicepresident, José Miguel Monleón. 
 
L'alcalde ha destacat: “L'Ajuntament de Sagunt està amb la festa de Sant Antoni en tots els seus vessants, tant en la part de la foguera com en la part dels bous, que ja té una llarga tradició. És una festa que està evolucionant molt i l'ajuntament està per a col·laborar en totes les festes independentment del tema que tracten. La festa de Sant Antoni, entre els uns i els altres, cada vegada es fa més gran i s'està convertint en un gran referent”. Per la seua banda, Rafa Alós ha convidat “a tot el poble a vindre a una festa que es porta realitzant setze anys”. 
 
El divendres, 8 de gener, a les 20 hores, es traslladarà la imatge de Sant Antoni des de l'Ermita de la Sang fins al casal de l'Associació Cultural Sant Antoni de Sagunt. El dissabte, 9 de gener, hi haurà un concurs de bolot i la inscripció consistirà a portar aliments que es destinaran al Centre Solidari d'Aliments de Sagunt. Totes les persones que no participen en el concurs i desitgen col·laborar podran portar aliments al casal de l'A.C. Sant Antoni de Sagunt, que estarà obert. A les 18.30 hores, hi haurà carretons infantils en el carrer General Canino de Sagunt. A partir de les 21 hores es repartiran plats d'olla i, posteriorment, hi haurà un sopar popular en el lloc de costum. 
 
Per al diumenge, 10 de gener, a les 18 hores, s'ha organitzat una xarrada amb el metge Gustavo Traver i el taxidermista José Ros en la Casa de Cultura Capellà Pallarés. A més, s'inaugurarà una exposició de taxidèrmia taurina i es procedirà al lliurament de premis del concurs de dibuix realitzat en les escoles. Cal destacar que el dibuix guanyador és el que s'ha col·locat de fons en el cartell. Està previst que participen en l'acte les falleres majors de la comarca. L'entrada serà gratuïta. 
 
El dissabte, 16 de gener, a les 9.30 hores, es procedirà al trasllat de la imatge de Sant Antoni des del casal de l'Associació Cultural Sant Antoni a la plaça Major. A les 14 hores, es traslladarà la imatge del sant des de la plaça Major fins al casal. Tot açò es realitzarà en col·laboració amb l'A. C. Amics del Cavall. A les 16.30 hores s'exhibiran dos bous cerrils en la zona dels carrers General Canino, Horts i Joaquín Rodrigo. A les 23.30 hores s’embolaran els cerrils de la vesprada. 
 
El diumenge, 17 de gener, a les 10.30 hores, hi haurà una concentració en el casal de l'A. C. Sant Antoni de Sagunt per a acompanyar la imatge del sant a l'església de Santa María. A les 11 hores tindrà lloc una missa i, posteriorment, es traslladarà la imatge del sant a la plaça Cronista Chabret de Sagunt per, a les 12 hores, començar amb la tradicional benedicció d'animals en el lloc de costum, amb obsequis per a tots els participants. A aquest acte estan convidats els membres de l'A. C. Amics del Cavall. Durant la benedicció, es podran realitzar donacions que es destinaran a l'associació de defensa dels animals SOS Sagunt. 
 
El divendres, 22 de gener, a les 23.30 hores, hi haurà bou embolat i vaques de la ramaderia Fdo. Machancoses. El dissabte, 23 de gener, a les 16 hores, hi haurà huit vaques i un bou en puntes de la ramaderia Benavent. A les 23.30 hi haurà bou embolat i vaques de la ramaderia Fdo. Machancoses. Finalment, el diumenge, 24 de gener, a les 16 hores, hi haurà huit vaques i un bou en puntes de la ramaderia La Paloma.