La festivitat del 9 d'Octubre acollirà este diumenge l'acte institucional de lliurament de les Medalles de la Ciutat

Enguany ha concedido la Medalla d'Or a la Societat Vitivinícola i a l'Atlético Saguntino, i les Medalles de Plata a Juan Picazo, Manuel Hernández, Kike León, Rosa Graells, Concha Cañete i Victoria Sevilla

Amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Sagunt entregarà les Medalles de la Ciutat este diumenge en el Teatre de Begoña. Enguany ha concedido la Medalla d'Or a la Societat Vitivinícola i a l'Atlético Saguntino, i les Medalles de Plata a Juan Picazo, Manuel Hernández, Kike León, Rosa Graells, Concha Cañete i Victoria Sevilla.

A más, continúa la programación amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre este cap de setmana amb la inauguració el divendres 7 a les 18.00 hores del Mercat Medieval, que estarà obert de divendres 7 al diumenge 9 d'octubre, de 10 a 14 horas i de 17 a 23 horas. Tindrà lloc en la plaça Cronista Chabret, plaça Major, plaça dels Tarongers, carrer Dolors, carrer Castell i plaça Facundo Roca, amb actuacions teatrals, recreacions històriques, danses medievals, talleres artesans i talleres i jocs infantils. A més, eixe mateix dia tindrà lloc a les 20.30 horas la representación teatral La teua mà en la meua , a la Casa Municipal de Cultura (c/ Progrés).

D'altra banda, el dissabte 8 d'octubre a les 19.30 hores el Teatre de Begoña acollirà el concierto de la Unión Musical Porteña a les 19.30 hores, ia les 20.00 hores tindrà lloc les danses valencianes a la Casa Municipal de Cultura a càrrec de l'Associació Cultural Danses Valencianes El Puerto.

La programació continua el 9 d'Octubre, en què el dia gran de la festivitat acollirà a les 12.00 hores el toc de tancament de portes de la Vila en la plaça Major, pels Campaners de Morvedre, ia la mateixa hora serà el concert de la Banda Lira Saguntina a l'Auditori Joaquín Rodrigo. A la vesprada, a las 18.00 hores serà l'acte institucional de lliurament de medalles d'or i de plata, a las 20.00 hores serà l'actuació pels 40 anys de danses i ball tradicional en la plaça Cronista Chabret a càrrec del Grup de Danzas de Morvedre.

D'altra banda, el 12 de octubre a las 12.30 horas será la actuación de danza y música folklórica aragonesa en el Centro Cultural Mario Monreal a las 13.30 h. tindrà lloc la representació pel Centre Cultural i Recreatiu Aragonés de Desde el corazón baturro (Teatre de Begoña).

Cal destaque que la celebració es du a terme gràcies a l'organització del departament de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament, de l'Institut Valencià de Cultura, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, així com, también, gracias a la col·laboració d'associacions i entitats com el Grup de Danses del Camp de Morvedre, l'Associació de Moros i Cristians de Sagunt, la Unión Musical Porteña, la Societat Musical Lira Saguntina, els Campaners de Morvedre , la Associació Cultural Grup de Rondalla i Danses Els Fallers, l'Associació Cultural Danses Valencianes El Puerto, Alma con la Jota, Germans Caballer, L'Om Imprevís, el Centro Cultural y Recreativo Aragonés i la Casa de Aragón.