La Generalitat concedeix a l'Ajuntament de Sagunt més de 39.000 euros per al programa d'Assistència Nutricional de Menors

El programa, desenvolupat per la delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, consisteix a atendre l'alimentació bàsica dels menors amb risc de privació nutricional
Imagen 1
La Conselleria de Benestar ha concedit a l'Ajuntament de Sagunt 39.939 euros per a atendre l'alimentació bàsica dels menors amb risc de patir privació nutricional per causes socioeconòmiques durant els mesos que no funcionen els menjadors escolars. 

El servei es va començar a prestar des del passat 22 de juny i seguirà fins a agost, i segons ha explicat la regidora delegada de Benestar Social, María Dolores Giménez, “cobreix les necessitats bàsiques d'alimentació d'un màxim de 144 xiquets. El menjar se serveix de manera domiciliària, per a evitar que els menors isquen del seu entorn familiar, i es complementa amb activitats de temps lliure, socials, culturals, recreatives, cíviques i educatives”.

Des del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt es posen a la disposició de les famílies acollides a aquesta iniciativa, 71 serveis de menjar, 55 de menjar i jornada d'activitats al matí, i 18 de desdejuni, menjar, berenar i jornada completa d'activitats. Les activitats de temps lliure de jornada completa es realitzen en centres educatius del municipi, i l'ajuntament ha adjudicat a l'empresa EDIM la prestació d'aquests serveis per un import de 6.481 euros.

El departament de Serveis Socials ha comptat amb el suport de centres educatius públics per a fer el treball de cerca de les situacions familiars a solucionar. A més, ha sigut clau l'assessorament de professionals de la pediatria, que han dissenyat els menús més adequats per a cada cas.

Afortunadament, segons indiquen des de Serveis Socials no existeixen casos de desnutrició infantil en la ciutat. No obstant açò hi ha una problemàtica que està assentada entre nombrosos menors que rebran l'ajuda, que és l'obesitat, per la qual cosa es va a intentar que es milloren els hàbits alimentaris diversificant la dieta.