La Generalitat es compromet a donar prioritat al pla social de la comarca del Camp de Morvedre

Es reuneixen els representants dels treballadors de Bosal amb El Consell per a trobar solucions davant una situació d'urgència

Assistents a la reunió d'ahir al SERVEF 


 

Ahir va tenir lloc una reunió en el SERVEF, València, en la qual es va abordar com a tema principal la problemàtica que suposa la desindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre, la qual afecta tant empreses com a treballadors. Se sol·licita l'actuació per part de la Generalitat Valenciana d'incloure a Sagunt dins d'un pla social que aculla als treballadors afectats pel tancament de les empreses, entre ells els de l'empresa Bosal, així com un projecte que atraga la inversió industrial i empresarial cap a la zona de Morvedre. 

Jose Vicente Muñoz, Delegat de Promoció Econòmica, ha assegurat que “s'està treballant per a aconseguir un pla social que aculla als treballadors que estan veient-se afectats per la desindustrialització que pateix la zona de Morvedre”. 
A més, ha afegit que “la qüestió principal és traure el pla social per a Bosal. Malgrat que el gran problema de Bosal és que té una plantilla amb un 35% de treballadors majors de 55 anys, així i tot es va a intentar i la prioritat va a ser aquest pla social” ha reafirmat.

El pla social està subjecte als fons FEAG, uns fons que donen suport als treballadors que perden la seua ocupació a causa de canvis estructurals com el tancament d'empreses o la deslocalització de la producció a causa de la crisi econòmica. Aquests fons tenen com a prioritat donar treball als afectats per aquesta causa, així com proporcionar-los la formació necessària per a accedir a les empreses o prejubilarse si compleixen els requisits per a açò. Així es va explicar en la reunió a la qual van assistir també Teresa García, Diputada Autonòmica i Regidora, Natalia Antonino, en representació del PSOE, la Secretària general de la Unió Comarcal de Comissions Obreres, Begoña Mas i la Directora Territorial del Servef, Rocío Briones. A més, van assistir dos representants de Comissions Obreres, entre ells el president del comitè d'empresa de Bosal i dos membres de la Unió General de Treballadors.

Jose Vicente Muñoz ha assegurat després d'assistir ahir a la reunió amb representants del SERVEF que “a València hi ha una prioritat urgent per al tema de la industrialització de la comarca de Sagunt, la qual va ser aprovada per acord de tots els partits polítics en el Congrés dels Diputats al febrer de 2015”. Així doncs, la Directora Territorial del Servef, Rocío Briones, ha afirmat que “la setmana vinent tindrem una nova reunió per a dissenyar, al costat de l'adreça de SERVEF de la zona i els ADL i agents socials de la zona una estratègia d'urgència que permeta donar eixida als grups més vulnerables de la comarca”.