La Generalitat rehabilitarà dotze habitatges en Baladre

L'alcalde de Sagunt i diversos regidors de la Corporació han acompanyat a la consellera d'Habitatge en la seua visita a les obres que ja s'estan executant
Imagen 1Imagen 2


 

 
La conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori rehabilitarà dotze habitatges del barri de Baladre del Port de Sagunt. Aquest matí l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la consellera d'Habitatge, Mª José Salvador; la delegada d'Habitatge, Mónica Caparrós; Blanca Marín, de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat; i diversos membres de la Corporació Municipal han comprovat l'estat de les obres de rehabilitació dels habitatges de promoció pública a Sagunt. 

 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat “la perfecta sintonia que hi ha entre el govern valencià i l'Ajuntament de Sagunt perquè compartim prioritats, i la primera ha de ser atendre a les persones que estan en una situació d'exclusió social i si hi ha un dret que està per davant de tots és el de l'habitatge. Tenim habitatges públics en la nostra ciutat en els barris de Baladre i Racó de l'Horta (Baix Vies). En el seu moment, ja vam signar un conveni per a actuar en Baix Vies i ara estes ajudes de rehabilitació són absolutament imprescindibles perquè les persones no estiguen en una situació de desemparament o en el carrer, tenint en compte tots els casos que s'han produït de desnonaments”. L'alcalde també ha donat les gràcies “a la Conselleria, a Mª José Salvador, i, molt especialment, a Blanca Marín del EIGE, que des del principi està col·laborant amb l'ajuntament”. Fernández ha conclòs que “estem en una època diferent, sabem que les competències de l'ajuntament són les que són i les de les conselleria són les que són, no és la nostra competència rehabilitar habitatges, sinó d'ells, però nosaltres des de Serveis Socials estem fent el possible perquè totes les persones que en estos moments ho estan passant mal puguen disposar d'oportunitats per a resoldre els seus problemes quotidians”.
 
Per la seua banda, la consellera ha assenyalat: “Ens hem compromès a reformar les 700 habitatges del conjunt del parc públic de la Generalitat Valenciana que el Partit Popular va deixar en un situació de no habitabilitat. Ens hem compromès al fet que durant el primer semestre de 2016 anem a procedir a la reforma i condicionament de 250 habitatges. Concretament, són 45 les que estan en execució en la província de València i tenim 100 en valoració que procedirem a reformar durant 2016. En el cas de Sagunt, vull destacar que són cinc les que hem començat a rehabilitar amb un pressupost de 25.000 euros aproximadament i, posteriorment, ja estan en valoració set habitatges més. Els tècnics ens comentaven que esperem començar eixes obres com més prompte millor perquè totes vagen al compàs. En total són dotze els habitatges del parc públic del municipi de Sagunt que posarem a la disposició de les persones que les necessiten, que es troben en situació d'exclusió social o que han patit un desnonament”. 
 
Salvador ha indicat: “És molt important que des de la conselleria assumim la responsabilitat de tenir en condicions els habitatges que són de titularitat pública per a posar-les a la disposició de la gent que les necessita. Així mateix, fa poc, hem presentat l'avantprojecte de la Llei per la funció social de l'habitatge, on, des del govern valencià, també assumim eixa responsabilitat de tenir els nostres habitatges en condicions. També instem a mobilitzar tot el conjunt d'habitatges buits que tenim a la Comunitat Valenciana. Som la tercera autonomia en nombre de desnonaments i, per tant, hem de posar tot el marc jurídic a disposició, així com mobilitzar el mig milió d'habitatges de la Comunitat. Tot açò va a suposar que posem mesures d'estímul i incentius per als particulars que tinguen habitatges buits i les vulguen posar a disposició i, d'altra banda, a les entitats financeres. També farem una primera fase en la qual plantejarem les possibilitats de signar convenis i en aquesta llei preveiem un mecanisme sancionador per a quan no es posen els habitatges a la disposició de la Generalitat. D'aquesta forma, fem un pas més i, amb aquesta llei, situem a la Comunitat Valenciana en l'avantguarda. Anem a aconseguir, juntament amb la plataforma d'afectats per les hipoteques, garantir el dret a l'habitatge”.