La gestió dels residus a Sagunt i la comarca és exemple d'eficiència en la gestió

L'alcalde de Sagunt i la delegada de Medi Ambient han acompanyat a 23 alcaldes de la Vega Baixa en la seua visita a la Planta de Transferència de Residus Urbans de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la delegada de Medi Ambient, Teresa García, han acompanyat a 23 alcaldes que formen part del consorci de la Vega Baixa en la seua visita a la Planta de Transferència de Residus Urbans de Sagunt i la planta de reciclatge d’Algímia com a exemples d'una gestió eficient.
 
Fernández ha destacat: “La Vega Baixa és una comarca que s'ha caracteritzat per una gestió nefasta i, en ocasions, delictiva dels residus. De fet, diversos representants polítics han sigut encausats per un ús irregular de la gestió dels propis residus perquè, com ja he dit en més d'una ocasió, les coses és més fàcil fer-les bé que malament i, quan es fan malament, no sempre és per una qüestió d'ineficàcia o inconsciència. Moltes vegades es fan malament perquè hi ha qui guanya diners per eixa gestió fraudulenta”.
 


L'alcalde ha assenyalat: “Precisament, la nostra ciutat i la nostra comarca són exemplars perquè, des de fa molt temps, pressionem políticament per a arribar a un model de gestió dels residus que fóra molt clar, transparent i amb participació. No solament hem participat nosaltres sinó l'anterior Corporació. La nostra zona, pel que fa al tractament de residus i la seua planta de reciclatge, és un model a exportar en tot el territori valencià i així és reconegut. De fet, el gerent de la nostra àrea ha sigut nomenat director general de qualitat ambiental perquè les coses s'estan fent raonablement bé. A més, serem la primera ciutat de més de 50.000 habitants a aplicar la gestió dels residus orgànics. En este sentit, he de felicitar molt a Teresa García, ja que és un luxe poder comptar amb ella en la gestió municipal”. 
 
La delegada de Medi Ambient, Teresa García, ha indicat: “El nostre consorci és un exemple quant al tractament dels residus i els serveis de recollida i per això vénen a visitar la planta de Sagunt i la d’Algímia. Hem de recordar que el Consorci de la Vega Baixa té problemes quant al tractament de residus i el motiu de la visita és prendre el nostre consorci com a exemple d'una de les plantes més capdavanteres del País Valencià, com és la d’Algímia, i un servei de recollida públic i de gestió directa, com és el que es realitza a Sagunt a través de la SAG. Els dos models de gestió són models d'excel·lència i per tant serveixen de referència, per la qual cosa estem molt orgullosos de rebre aquesta visita. Estem molt contents de poder participar, aportar idees i contribuir a millorar en un tema que és tan important per a tota la ciutadania com la millora de les taxes de reciclatge”.